Berbić: Poznavajući mentalitet grada i karakter trenera došlo je vrijeme da OKK Sloboda napada sami vrh

OKK Sloboda počinje sa kristalisanjem ekipe za nove prvenstvene izazove u domaćem prvenstvu i ABA 2 ligi.

Učešće u ABA 2 ligi biće osigurano ukoliko se iznađu sredstva u iznosu od 50.000 eura za učešće u ovom regionalnom takmičenju.

“Sastali smo se u klubu razgovarali, pogledali se u oči i dogovorili da ćemo uložiti napore da probamo iznaći ta sredstva kako bi ljubiteljima košarke i Gradu Tuzla omogućili da gledaju Slobodu, ali i gostima da ponovo dođu u grad soli.” istakao je Aid Berbić, predsjednik OKK “Sloboda” Tuzla gostujući u programu RTV 7.

Iako su teška vremena pogodila cjelokupan sport u svijetu, u OKK Slobodi najavljuju da bi ipak mogli napraviti iskorak u odnosu na dosadašnje sezone.

“Poznavajući mentalitet grada, trenera i nas samih, mislim da je došlo vrijeme da napadamo vrh. Komponovat ćemo ekipu koja se može boriti za gornji dio tabele, vrijeme je da se izdignemo iznad prosjećnosti. U ligi BiH očekujemo plasman za polufinale, dakle među 4 ekipe koje će razigravati za prvaka a u ABA 2 ligi borit ćemo se da budemo među prvih 4-5 ekipa.” ističe Berbić.

Kada je u pitanju novonastala situacija prouzrokovana pandemijom koronavirusa, Berbić se osvrnuo na eventualno odigravanje utakmica bez publike.

“Najbolje utakmice kojih se sjećamo i jestu bile utakmice pred punim tribinama. Igranje utakmica bez gledalaca, bez huka navijača, možda za neku sredinu je uslovno rečeno normalno, za nas bi to bio veliki problem, međutim moramo poštovati pravila i čuvati distancu. Sa upravom Mejdana nastojat ćemo na sve načine napraviti što sigurniju organizaciju utakmica kako za gledatelje tako i za igrače.”

Cjelokupan intervju možete pogledati u videu ispod: