Ekskluzivno: Saopštenje Slobode povodom ABA 2 lige

Danas je glavna vijest u bh. košarkaškoj javnosti bio nastup  Slobode u ABA2 ligi ove sezone.

Tim povodom saopštenje OKK Sloboda koje je stiglo na adresu portala BHbasket prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Na sastanku klubova ABA 2 lige održanom 7. septembra putem zoom-a, predstavnik OKK Sloboda, predsjednik kluba gospodin Aid Berbić, zamolio je  predstavnike rukovodstva ABA lige da se razmisli o smanjenju cijene  pozivnice koju bi klubovi trebali platiti za učešće u takmičarskoj sezoni 2020/21. Dobio je odgovor da će odluka o eventulanom smanjenju cijene biti donesena  na board-u ABA lige koji se trebao sastati do kraja mjeseca, te da ćemo biti obavješteni o istoj.

Ni do danas nismo dobili nikakav zvaničan odgovor, ali je predsjednik u razgovoru  sa gospodinom  Milijom Vojinovićem, sportskim direktorom ABA lige, saznao da neće biti smanjenja cijene pozivinice što je u ovom momentu za naš klub previše.

Naime, ABA 2 liga se igra po principu turnira i to jednokružnim bod sistemom. Interes sponzora za ovakav vid takmičenja, kada se niti jedna utakmica  ne igra u Tuzli, praktično ne postoji, kada nema live streama, publike, prihoda od ulaznica… Sve su to razlozi koji nas primoravaju na ovakvu odluku, a to je da u sezoni 2020/21. ne učestvujemo u takmičenju.

Žao nam je što je došlo do ove tačke, ali 50. 000 eura je veoma visoka cijena za koju ne dobivamo ništa zauvrat. Ostalim ekipama kao i rukovodstvu lige želimo uspješnu sezonu, da se okonča bez problema prekida izazvanih  virusomCOVID-19, te se nadamo da ćete razumijevanja za naše razloge.

Sportski pozdrav!

OKK Sloboda Tuzla