Ema Mešković je jedina djevojčica u BiH koja je istrčala 400 m ispod minute

Početak atletske dvoranske sezone za AK Sloboda -Tehnograd sa najboljim rezultatom svih vremena u BiH Eme Mešković u kategoriji djevojčica.

Da će i ova godina biti uspješna za AK Sloboda Tehnograd pokazao je nastup naših članova na dvoranskom atletskom takmičenju “Otvoreno prvenstvo Beograda” koje je jučer održano u Beogradu.

Ema Mešković je kategoriji djevojĉica utrku na 400 m istrčala u vremenu od 59:68 s, što je najbolji rezultat svih vremena u BiH u ovoj kategoriji.

Odlukom Evropske atletike i ASBiH zvanični rekordi se vode od kategorije mladjih juniora-ki do seniora-ki, dok će se za kategoriju dječaka i djevojčica vrednovati kao najbolji rezultati u toj kategoriji.

Kako god da se zovu Ema Mešković je prva djevojčica u istoriji BiH koja je istrčala 400 m ispod jedne minute u dvorani.

– Meni lično zvuči jaĉe nego rekord.

U sjeni Eminog najboljeg rezultata i pobjede na 400 m, svoju prvu pobjedu u dvorani u trci na 3000 ostvarila je i Elma Hasanbašić koja je pobijedila sa rezultatom 11:20,67.

Pored Eme i Elme u Bg su nastupili i Bakir Musić koji je u kategoriji starijih juniora u trci na 200 m osvojio 6 mjesto i u trci na 400 m 10 mjesto, dok je Rijad Muratovic osvojio 7 mj u trci na 60 m i osmo mjesto u trci na 200 m.

Ali danas smo u iščekivanju nastupa našeg dvoranskog rekordera na 60 m Edhema Vikala koji će u Valenciji nastupiti na Prvenstvu Mediterana U23 u dvorani u trci na 60 m, napisala je Kada Delić Selimović, direktorica Kluba.

Očito su novi rekrdi na vidiku i u ovoj godini.