Gašić: Zadovoljan sam ali neke stvari moramo popraviti

Sloboda je u sklopu 3. kola košarkaškog prvenstva BiH u Tuzli ugostila Bošnjak. Tuzlanski tim je protiv gostiju iz Hadžića slavio rezultatom 84:62, a nakon susreta Slobodin trener Velimir Gašić je imao razloga za zadovoljstvo. 

“Igrali smo protiv ekipe koja ima zavidan nivo iskustva i kvaliteta, koji u ovom trenutku nije došao do izražaja. Ipak, kako vrijeme bude odmicalo, vjerujem da će oni igrati sve bolje i ne sumnjam da će se vratiti u normalan ritam”, kazao je, između ostalog, Gašić i potom nastavio:

“Mi smo imali plan da ispoštujemo u defanzivnim zadacima sve stvari koje smo spremali za utakmicu i moja želja je bila da svim igračima pružim priliku da osjete parket. Bilo je jako dobrih stvari u toku utakmicu, ali isto tako je potrebno nešto i korigovati. Sve u svemu, mogu biti zadovoljan.”

Naredno kolo Slobodi donosi duel sa Širokim.

“Svaki protivnik zaslužuje dozu poštovanja. Za Široki ćemo se spremati kao i za svaku drugu utakmicu”, riječi su Gašića koji se potom zahvalio navijačima koji su podržali Slobodu u večerašnjem meču.