Gradonačelnik Tuzle upriličio prijem za predstanike KRSG ˝Sloboda˝

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, organizovao je u utorak, 4.5.2021. godine, prijem za delegaciju Kluba ritmičko-sportske gimnastike “Sloboda” u sastavu: Mirsad Tinjić, predsjednik kluba, Svitlana i Vanessa Tinjić, trenerice i Nejla Muradbegović, takmičarka.

Povod ovom susretu je učešće na Evropskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici, koje će biti održano od 9. -13. juna ove godine u Varni u Bugarskoj, a na kojem će nastupiti predstavnice KRSG “Sloboda”: Nejla Muradbegović, kao takmičarka, Vanessa Tinjić, kao trenerica i Svitlana Tinjić, kao trenerica i međunarodna sutkinja.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim postignutim rezultatima KRSG “Sloboda”, koji je za veoma kratak period od osnivanja, postao najbolji klub ritmičke gimnastike u Bosni i Hercegovini.

“Stalo nam je do afirmacije i popularizacije gimnastičkog sporta, jer je on izrazito zdrav sport, radi se o bazičnom sportu i važan je dalji razvoj u bilo kojem sportu. Nejli Muradbegović i njenim trenericama želim sreću i dobre rezultate na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj”, izjavio je gradonačelnik.

Predstavnici KRSG gimnastike su upoznali gradonačelnika sa tokom priprema, kao i očekivanjima na prvenstvu. Istaknuto je da intenzivno rade na pripremama za Evropsko prvenstvo, te da Nejla i njene trenerice treniraju po 3-4 sata dnevno, kako bi se što bolje pripremili za prvenstvo. Nejla Muradbegović će predstavljati našu zemlju na Evropskom prvenstvu u Varni, u seniorskoj kategoriji i u sve četiri discipline sa rekvizitima (obruč, čunjevi, lopta i traka). Na prvenstvu učestvuje 380 gimnastičarki iz 40 zemalja. Pored Nejle Muradbegović, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati i seniorka Sara Bijedić iz GK “Olimp” Vogošća.