In memoriam: U Tuzli preminuo poznati trener Sakib Malkočević Sok

Nakon duže i teške bolesti u Tuzli je danas u 55. godini života preminuo bivši igrač i trener Slobode i selektor U-17 reprezentacije, Sakib Malkočević.

Malkočević je najuspješniji selektor Bosne i Hercegovine. Reprezentaciju je tri puta odveo na Evropsko prvenstvo, a šest puta igrao u Elitnom krugu kvalifikacija.

Kao trener sa dosta uspjeha vodio je i matični klub FK Sloboda gdje je kasnije bio šef Omladinskog pogona i koordinator tima.

Malkočević je unazad dvije godine imao četiri teške operacije karcinom debelog crijeva, zajedno s porodicom, suprugom Biljanom i kćerkama Mirnom i Irmom, vodio je tešku borbu za život, ali bezuspješno.

Sakib Malkočević rođen je 25. januara 1965. godine u Tuzli. Kao igrač cijelu karijeru proveo je u Fudbalskom klubu Sloboda Tuzla, a u trenerske vode uplovio je 2003. godine. Kao trener Slobode dva puta je učestvovao u Intertoto kupu i jednom u Kupu UEFA, dok je 2011. godine sa juniorima Slobode osvojio titulu prvaka BiH. Najveće uspjehe napravio je sa mlađim selekcijama BiH.

Ostat će upamćen kao najuspješniji selektor reprezentacija BiH, ali i kao najuspješniji trener u poslijeratnom periodu u Slobodi.

Pod njegovom paskom stasali su brojni mladi igrači Slobopde i reprezentativnih selekcija, ali i treneri.

Naknadno ćemo objaviti vrijeme posljednjeg ispraćaja i mjesta ukopa.

RSD Sloboda izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima preminulog Sakiba Malkočevića.