Još jedan Slobodin igrač selektor: Vedran Bosnić afirmisao se u Mejdanu

Novi selektor seniorske muške košarkaške reprezentacije Vedran Bosnić igračku afirmaciju stekao je u Slobodi. U dosadašnjim pisanjima medija iz glavnog grada ne ističe se njegova afirmacija u Slobodi. Bosnić jeste ponikao u sarajevskoj Bosni u mlađim kategorijama. Međutim dolaskom sada već davne 1996. godine u Slobodu iz Šibenika bio je to, ispostavit će se, pravi potez tada 20-godišnjeg Bosnića.

Osvojio je sa Slobodom bh. prvenstvo 1997. godine, kup 1999. godine, bio prvi plejmejker kod trenera Željana Pilavdžića, a kasnije i pokojnog Dražena Pešića. Igrao je evropske kupove sa Tuzlacima.

Sloboda je klub odakle je krenula Bosnićeva ozbiljna igračka karijera. Mediji iz glavnog grada stavljaju u istu ravan Bosnu i Slobodu po pitanju igračke karijere. Međutim, mora se znati da je sadašnji selektor igrački stasao i razvio se kao košarkaš u redovima Slobode u periodu 1996-1999. godine.

Zašto Bosna nije vratila Vedrana Bosnića 1996. godine kada mu je kao tada 20-godišnjem igraču bio potreban klub za razvoj i karijeru?

N.S.