Kako je novom igraču Slobode zbog odlaska selektora BiH propao transfer u Partizan?

Nikola Silađi je svojevremeno bio najbolji krilni centar juniorskog prvenstva Evrope, a ovog ljeta je pojačao tuzlansku Slobodu, te će predstavljati veliko pojačanje za ekipu Velimira Gašića.

On je u razgovoru za Oslobođenje govorio o atmosferi u Slobodi, te o tome kako su ga prihvatile kolege u novom klubu.”Atmosfera u ekipi je odlična, dobro sam se uklopio, saigrači su stvarno super svi do jednog. Sa trenerom Velimirom Gašićem je odlična saradnja, on je veoma iskusan stručnjak i od njega se može mnogo naučiti”, rekao je Silađi za Sport1 i potom dodao da je prije nekoliko godina bio na probi u beogradskom Partizanu.

”Bio sam na probi mjesec u Partizanu i poslije nekog vremena sam pitao trenera Duška Vujoševića (sadašnjeg selektora BiH) da li mu trebam samo za treninge ili me vidi zaista u ekipi, na šta je on odgovorio da će me ostaviti u ekipi i dati mi određeni prostor kao rezevna četvorka. Sreće nije bilo, Dule je otišao, a nakon toga je došao Petar Božić, koji je sastavio drugačiji tim”.

Upravo proba u beogradskom gigantu je bila ključna u njegovom dolasku u Slobodu jer je tu upoznao sadašnjeg trenera Velimira Gašića koji je bio pomoćnik Vujoševiću u Partizanu.”Na probi u Partizanu sam ostvario kontakt sa trenerom Gašićem i on je izrazio interesovanje da dođem u Tuzlu, te sam tako došao ovdje”, istakao je novi košarkaš Slobode.

Zanimljivo on je na Svjetskom prvenstvo do 19 godina koje je održano 2011. godine u Latviji nastupao sa Bogdanom Bogdanovićem, sadašnjim košarkašem Sacramento Kingsa i reprezentacije Srbije.

”Da igrao sam sa Bogdanom Bogdanovićem kroz sve reprezentativne selekcije kao i kratak period u FMP-u na završnici juniorskog Final Foura u Parizu. Pratiću ga sada na EuroBasketu. Favoriti su Španci svakako, ali zaista vjerujem da Srbija može da uzme medalju iako je dosta oslabljena. Od ostalih reprezentacija što se tiče kandidata za medalje, tu su Francuzi, Hrvati, Litvanci i Slovenci”, zaključio je Silađi.