Košarkaški spektakl u Tuzli: Prodaja ulaznica za utakmicu BiH – Grčka počinje sutra

U okviru kvalifikacija za FIBA EuroBasket, muška seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine 24.02.2020. godine u Tuzli igra utakmicu protiv reprezentacije Grčke.

Organizacioni odbor ove utakmice već je uradio veliki dio posla kada je u pitanju priprema pred veliki sportski događa, koji privlači veliku pažnju sportske javnosti u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Tehnički uslovi u dvorani Mejdan, koje zahtjeva ovaj sistem takmičenja, su na vrijeme ispunjeni, tako da ljubiteljima košarke ostaje jedino da 24. februara ispune tuzlanski hram košarke do posljednjeg mjesta i budu šesti igrač naše reprezentacije.

Prodaja ulaznica po jedinstvenoj cijeni od 10 KM počet će u srijedu 12. februara 2020. godine, a ulaznice će se moći kupiti jedino na četiri prodajna mjesta u Tuzli: CD shop Sejo i Vili (Korzo), CD shop Mido (Korzo), kancelarija RKS Tuzla (FTOS – bivši DTV Partizan) i klupske prostorije OKK Sloboda (Kapija).

U okviru Grupu H kvalifikacija za FIBA EuroBasket, Bosna i Hercegovina će pored Grčke odmjeriti snage još sa Latvijom i Bugarskom, navodi se u saopćenju Organizacionog odbora utakmice BiH – Grčka.