Malkočević: Sve ekipe u elitnoj rundi kvalifikacija su kvalitetne

Kadetska (U-17) nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu 2017. godine će biti domaćin turnira grupe 7 elitnog kruga kvalifikacija za evropsko prvenstvo. Mladi bh. nogometaši će igrati protiv Engleske, Slovenije i Češke Republike, a selektor BiH Sakib Malkočević smatra da je grupa jaka.

– Svaka ekipa u elitnoj rundi je kvalitetna. Engleska je apsolutni favorit u grupi i jedna je od najboljih ekipa u Evropi u tom uzrastu. Sa Slovenijom smo već igrali na razvojnom turniru i to je jedina selekcija iz regije s kojom imamo negativan skor – izjavio je Malkočević za zvanični portal Nogometnog saveza BiH.

Selektor naglašava da selekcija BiH ima dovoljno vremena do početka kvalifikacija da se kvalitetno pripremi i pokuša ponoviti uspjeh prethodne generacije bh. nogometaša koji su se uspjeli plasirati na evropsko prvenstvo.

– To će sigurno biti veoma teško, ali mislim da šansu za plasman dalje trebamo tražiti protiv Slovenije i Češke Republike – rekao je Malkočević.

U sezoni 2017/2018. bh. kadeti će u kvalifikacijama igrati protiv Slovačke, Moldavije i Makedonije. Malkočević očekuje da će BiH ponovo izboriti plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

– Naviknuti smo već na elitnu rundu pa tako očekujemo i naredne sezone da napravimo uspjeh. To će biti nova generacija, ali dosta vremena je pred nama i imaćemo kada da razmišljamo o narednoj sezoni – zaključio je Malkočević.