Malkočević: Žao nam je što nismo prošli u četvrtfinale

Kadetska nogometna “U-17” reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas vršnjake iz Srbije s 1:0, ali taj rezultat ipak nije bio dovoljan za prolazak u četvrtfinale. Selektor bh. tima Sakib Malkočević je poslije utakmice rekao da su igrači dali sve od sebe, ali nažalost nišu prošli među osam najboljih. Ističe da je na kraju u četvrtfinale prošla selekcija koja je “možda i najmanje pokazala u ovoj grupi”.

– Bili smo u teškoj poziciji prije ovog meča. Srbija i Irska su imali bolju situaciju, ali ispostavilo se da nam je samo jedan gol nedostajao za četvrtfinale. Žao nam je što nismo uspjeli da se plasiramo dalje. U prvom poluvremenu Srbija je imala bolje prilike, ali smo u drugom mi kontrolisali igru. Kasno smo dali pogodak i na kraju Irska, koja je možda najmanje pokazala u ovoj grupi, ide dalje – kazao je Malkočević.

Strijelac jedinog gola na današnjem meču Armin Imamović žali za plasmanom u drugu fazu. – Nažalost, nismo uspjeli da se plasiramo dalje. Dali smo danas sve od sebe, ali nedostajao je samo jedan gol. Mislim da smo na kraju ipak osvjetlali obraz. I mi i Srbija smo pokazali više od Irske na ovom takmičenju. Primili su danas sedam golova od Njemačke, ali idu dalje – naglasio je.

BiH je takmičenje završila s tri osvojena boda, kao Srbija i Irska. BiH i Irska su u krugu tri repretzentacije imali identičnu gol-razliku, a Irska je prošla dalje zbog pobjede u susretu sa BiH.