Musemić: Ne znam zašto Subić nije došao

Iako je bilo najavljeno da će se bivši igrač Borca i Partizana Aleksandar Subić pripremama Slobode priključiti jučer, to se nije dogodilo. Na današnjoj konferenciji za novinare u Slobodi, trener Husref Musemić rekao je da ne zna razloge nepojavljivanja igrača koji je najavljen kao veliko pojačanje.
– Jučer nije došao iako smo ga očekivali. Ne znam da li je ostao na utakmici koju je Partizan igrao u Evropskoj ligi. Nadamo se da će danas stići u Tuzlu. Radne dozvole nisu još dobili Ivan Fatić i Aleksandar Lazevski, a to je problem koji se javlja otkako sam došao u Slobodu. Ne znam šta je razlog, ali ova dva igrača neće biti u kombinaciji sa utakmicu s Olimpicom – kazao je Musemić.

Ponovio je da uoči utakmice s “vukovima” njegov tim ima ulogu favorita.

– Imamo veći izbor igrača i očekujemo pobjedu, ali podsjećam da smo se u prošlom prvenstvu najviše mučili s ekipama slabijeg rejtinga. Igrat će sastav koji je nastupio na generalnoj probi protiv Zvijezde iz Gradačca – istakao je trener Tuzlaka.

U pobjedu je ubijeđen i branič Samir Efendić, koji također ističe da se nijedan protivnik ne smije potcijeniti.

– Olimpic ima problema oko sastava ekipe, ali nas to ne smije zavarati. Ozbiljnim pristupom utakmici stvorit ćemo preduslove za pobjedu i prve bodove – rekao je Efendić.

U ekipi Slobode neće biti kapitena Zajka Zebe, koji zbog isključenja u Kupu protiv Radnika nema pravo nastupa još tri utakmice.

Utakmica Sloboda – Olimpic igra se sutra od 18 sati.