Od Skopja do Sarajeva: Sloboda uspješno odradila abaligašku turu

Naši momci su večerašnjim porazom u Sarajevu od ekipe Sparsa stavili tačku na ovosezonsku ABA 2 Ligu. Nimalo lako gostovanje kod dobro poznatog protivnika, koji je u ovom susret imao i motiv više jer su igrali za ostanak u ligi, završeno je porazom naše ekipe rezultatom 84:70 (20:18, 26:21, 21:14, 17:17).

Domaćin je već u drugoj četvrtini iskontrolisao susret i nametnuo svoju igru čemu su najviše doprinjeli raspoloženi Adin Vrabac i Nedim Buza koji su postigli 20, odnosno 17 poena u pobjedi svoje ekipe. U našim redovima Vladimir Tomašević ubacio je 24 dok je Sani Čampara dodao 16 poena.

Trener Damir Mulaomerović, vidno nezadovoljan predstavom svojih igrača, nije imao mnogo toga za reći nakon susreta u Sarajevu: “Sparsi su od prve lopte imali više motiva i energije. Žao mi je što smo odigrali ispod nekog nivoa odbrambeno. Nismo bili fokusirani na meč da bi dobili ovako težak meč. Zasluženo su Sparsi slavili i čestitam im na opstanku jer se vidjelo da će dati sve od sebe da ostanu u ligi. Nama preostaje domaće prvenstvo, ali idemo utakmicu po utakmicu. Večeras nismo bili pravi i to je to.“

Bez obzira na poraz u posljednjem kolu, nemamo šta zamjeriti našim momcima. Četiri pobjede u posljednjih pet susreta u okviru ABA 2 Lige nakon lošeg ulaska u sezonu doveli su nas u situaciju da opstanak i prilično dobar plasman obezbjedimo već u pretposljednjem kolu. Iza stručnog štaba su mnoge neprospavane noći, iza igrača sitne i nešto veće povrede na koje su stisnuli zube pa ih mi nismo niti primjetili, a uz sve navedeno tribine Mejdana su jedan od najzaslužnijih faktora za ovakav uspjeh u završnici sezone regionalnog takmičenja.

Mi se sada okrećemo Ligi 6 koja je pred vratima te se ovim putem još jednom iz sveg srca želimo zahvaliti navijačima, simpatizerima, sponzorima i medijima koji prate Slobodu, onima koji se iskreno raduju svakom uspjehu Slobode i koji su tu kada je teško. Vi ste opravdali kult Mejdana i zbog Vas je Mejdan najposjećenija dvorana na utakmicama regionalne lige u ovoj sezoni.

Ovo nije kraj, ovo je tek početak!

OKK Sloboda