Odigran tradicionalni 25. Kup TK-a

U organizaciji Šahovskog saveza Tuzlanskog kantona dana 26.03.2022. godine odigran je tradicionalni 25.Kup TK-a. Kup TK-a za 2022. godinu odigrali u prostorijama TŠK „Sloboda“ na adresi maršala Tita br.70.  

Kup se igrao na četri ploče i svaka ekipa je mogla da prijavi dvije rezerve uz tempo igre 7 minuta za cijelu partiju plus bonifikacije od 3 sekunde za svaki potez. Šahovski savez Tuzlanskog kantona je za nauspješnije obezbijedio diplome, pehare i medalje. 

Pobjednici KUPA TK za seniore u posljednjih šest godina: 

2016- Tuzlanski šahovski klub “Sloboda“ 

2017- Tuzlanski šahovski klub “Sloboda“ 

2018- Tuzlanski šahovski klub “Sloboda“ 

2019- ŠK “INZIO – TUŠANJ“ 

2020- Tuzlanski šahovski klub “Sloboda“ 

2021- Tuzlanski šahovski klub “Sloboda“ 

Poslije odigranih pet kola najuspješniji su bili šahisti TŠK “Sloboda“. Drugo mjesto je pripalo Omladinskom šahovskom klubu “Živinice“ dok je kao treći završio ŠK “Srebrenik“. Najveće razočarenje je ŠK “Gračanica“ koje je u zadnjem kolu ostala bez medalje. 

Konačni rezultati: 

1.TŠK “SLOBODA“              9,0/15,0 

2.OŠK “ŽIVINICE“              6,0/11,5 

3.ŠK “ŽSREBRENIK“          6,0/10,5 

Šahisti TŠK “Slobode“ su na kraju osvojili prvo mjesto sa 9 meč bodova. Jedina ekipa sa tri majstora u ekipi nije dozvolila iznenađenje i rutinski je odradila ovo takmičenje.  

Za pobjedničku ekipu su nastupili : 

FM Sabahudin Buljubašić        

FM Sanjin Čulum  

FM Adnan Karahmetović        

MK Mirza Avdić        

U posljednjnih sedam godina šahisti Tuzlanskog šahovskog kluba “Sloboda“ samo su jednom dozvolili da neko drugi pobijedi na Kupu TK-a.  

Sve informacije o turniru se mogu vidjeti na Chess-Results Server Chess-results.com – 25. KUP SS TUZLANSKOG KANTONA ZA SENIORE

Sudijski posao uspješno je obavio Ramiz Avdić.