OKK Sloboda u Mejdanu dočekuje ekipu Širokog

Nakon dva uzastopna poraza poraza košarkaše OKK Sloboda u nedjelju očekuje nova utakmica.

U okviru 8. kola Lige šest Prvenstva BiH, Sloboda će u Mejdanu dočekati ekipu Širokog iz Širokog Brijega. Kako navode iz Slobode, u goste im dolazi ekipa koja je jedan od glavnih kandidata za osvajanje Prvenstva.

„Široki je jedna od najboljih ekipa u našoj državi, a to pokazuje i trenutno stanje na tabeli, Dolaze maksimalno motivisani da pokušaju napraviti što bolji rezultat i da odu sa bodovima iz Mejdana“ rekao je Adnan Žunić, pomoćni trener OKK Sloboda.

Iako poraženi u prošloj utakmici, iz Stručnog štaba su istakli da se mora ići naprijed ka osvajanju bodova, naročito jer se naredna dva kola igraju kod kuće, u Mejdanu.

„Prvenstveno moramo da popravimo neki odnos i moramo popraviti individualne pristupe u odnosu na prošlu utakmicu. Malo više individualne odgovornosti i energije, da se nadamo da ćemo biti dobri kod kuće. Imali smo dovoljno vremena za oporavak poslije jednog neugodnog puta u Trebinje i teškog puta“ dodao je Žunić.

Situacija i pozicija košarkaških klubova na tabeli je i dalje neizvjesna, a uz dobru igru ekipa Slobode se može vrattiti ka vrhu tabele čija pozicija vodi ka plasmanu u ABA ligu, mišljenja su u Stručnom štabu OKK Sloboda.

„Sigurno će biti motivisani i sigurno će dati sve od sebe da pokušaju da napravimo što bolji rezutat u ova tri kola i da pokušamo ostvariti što više pobjeda i osvojiti bodova“ zaključio je Žunić.

Utakmica protiv Širokog na rasporedu je od 19 sati u Mejdanu.