Petrović: Igrali smo presing, ali je to bilo nedovoljno za tri boda!

Fudbaleri Slobode jučer su u Doboju kod Kaknja odigrali neriješeno protiv ekipe Mladosti,  u okviru utakmice 4. kola BHT Premijer lige BiH – Lige za opstanak. Šef stručnog štaba “crveno-crnih” u razgovoru za fksloboda.ba govori da je utakmica bila jako teška, ali da je remijem ostvaren minimalni cilj.

-Sigurno jako teška utakmica, obzirom da Mladost od 14 posljednjih utakmica ima samo jedan poraz kući, a to je od akutelnog šampiona države, Zrinjskog. Na svim utakmicama su postizali golove, osim na utakmici protiv Širokog koja je završila 0:0. Imali smo jednu respektabilnu ekipu za protivnika, ali smo u utakmicu ušli bez straha, igrali smo od prve minute ofanzivno, stisli smo protivnika presingom, ali to jednostavno nije bilo dovoljno za tri boda – izjavio je Slavko Petrović.

Utakmica između Mladosti i Slobode ponudila je dva gola, ali su gledaoci svjedočili velikom zalaganju i borbi obje ekipe.

-Naš današnji protivnik se zaista borio za svaki pedalj terena i nije nam ništa praštao tako da je iza nas jedna jako čvrsta i borbena utakmica, a to su utakmice u kojima treneri očekuju da igrači trkački dadnu sve od sebe pa malo izostane taj fudbalski element – kazao je Petrović.

Inače, Sloboda je u drugom poluvremenu bila konkretnija ekipa koja je stvorila nekoliko prilika, a sigurno treba izdvojiti i prekršaj nad Bekićem u kaznenom prostoru Mladosti kada je glavni sudija propustio dosuditi najstrožiju kaznu.

-Mislim da je bilo napeto i neizvjesno do posljednje sekunde. Mi smo u drugom poluvremenu bili i dominantnija ekipa gdje smo napravili tri dobre prilike za gol, ali koje nažalost nismo iskoristili – istakao je Petrović te dodao da mora biti zadovoljan igrom svojih fudbalera.

-Mogu sigurno biti zadovoljan trudom i zalaganjem koji su moji igrači pružili. Mi sa ovim bodom nastavljamo tamo gdje smo stali. Naš minimalni cilj je ostvaren, iza nas je toliko utakmica bez poraza, mada danas možemo žaliti za tri boda, završava šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Slavko Petrović.

Fudbaleri Slobode danas su imali slobodan dan, a sa radom nastavljaju u ponedjeljak.

Već u utorak poslijepodne, fudbaleri i stručni štab putuju u Sarajevo gdje će u srijedu, 11. aprila, igrati protiv FK Željezničar u okviru prve utakmice polufinala Kupa BiH.