Plivači Slobode osvojili devet medalja

U Banja Luci je proteklog vikenda, od 08.-10.03.2010. godine, održano Zimsko državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju na velikim bazenima (50 metara). Ukupno je nastupilo 25 klubova sa 304 plivačica i plivača iz cijele Bosne i Hercegovine, a naši takmičari su se izborili za 9 medalja (tri zlata, četiri srebra i dvije bronze).

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Za naš klub nastupilo je 6 takmičara (3 djevojčice i 3 dječaka): Almira Subašić, Melika Kovčić, Nejra Duvnjaković, Almir Subašić, Amar Beširović, Danijel Iličković. 

Plivači koji su osvajali medalje su: 

-Almira Subašić osvojila je tri zlatne medalje u trkama 50m i 200m delfin i 100m leđno, a srebro je osvojila na 50m leđno. 
-Nejra Duvnjaković osvojila je tri srebra na trkama 50m delfin i prsno i 100m kraul, a bronze je osvajala prsnim stilom i to u dionicama 100m i 200m. 

Za naš klub finala su plivali Almir Subašić i Danijel Iličković, koji su popravljali svoja vremena. Dok je Amar Beširović prvi put nastupio na državnom prvenstvu. Melika Kovčić se ponovo vratila plivanju i želimo joj puno uspijeha u daljem radu. 

Čestitamo našim plivačima ! 

PK “Sloboda” poziva sve zainteresovane da se učlane u školu plivanja. 
Termini škole plivanju su: utorak i četvrtak u 19h, subota u 9.30 
Treninzi se održavu na bazenu Hotela Tuzla. 
Trener:Emir Gotovušić