Poslastica uoči prvenstvene pauze, Široki stiže u Mejdan

Danas je u klupskim prostorijama održana press konferencija uoči dolaska ekipe Širokog u Tuzlu na utakmicu 18. kola Prvenstva BiH. Široki u Mejdan stiže nakon završenih obaveza u okviru drugog balona ABA2 lige, a u utakmicu protiv Slobode ulaze sa dvije vezane ligaške pobjede i kao treći na tabeli.

Sloboda definitivno od početka ove godine diže formu i o tome možda najbolje govori činjenica da Tuzlaci u posljednjih pet ligaških susreta imaju četiri pobjede i nalaze se na četvrtom mjestu, odmah iza sutrašnjeg rivala. Iz svega navedenog, utakmica je od velikog značaja za obje ekipe jer bi pobjeda olakšala nastavak borbe za vrh tabele.

Međutim, trenutna situacija goste ističe kao blage favorite. Široki se na već respektabilan roster dodatno pojačao tokom ove sedmice dok će Sloboda sutra nastupiti u znatno skraćenoj rotaciji. Naime, trener Damir Mulaomerović je medije obavijestio kako su za sutrašnju utakmicu upitni Đorđe Lelić, Milan Munižaba, Darrion Strong i Haris Dedajić zbog novih, odnosno obnovljenih povreda. “Bit će ovo težak susret za nas, Široki je u dobroj formi i fizički jako spremna ekipa, doveli su novog igrača, ali mi moramo brinuti o sebi. Ne znamo sa koliko ćemo tačno igrača istrčati na parket jer su čak četvorica upitni za ovu utakmicu. Međutim, ne tražimo nikakva opravdanja, ja sam siguran da će momci koji budu igrali dati sve od sebe i da ćemo pružiti jednu dobru partiju protiv Širokog”, izjavio je Mulaomerović.

Ekipa će odraditi još jedan trening uoči utakmice nakon čega će se znati tačno stanje kada se u pitanju igrači koji su upitni za utakmicu protiv Širokog. Susret je na rasporedu u subotu 06.02.2021. od 19,00 sati u maloj dvorani Mejdana, a nominiranu sudačku trojku za ovaj susret čine Saša Babić, Goran Stojančević i Davorin Skenderija. Prenos uživo bit će dostupan putem službenog Youtube kanala KSBiH budući da je i dalje na snazi odluka o zabrani prisustva publike na utakmicama Prvenstva BiH. Link za gledanje utakmice moći ćete pronaći na našim društvenim mrežama.

OKK Sloboda