Premijer liga rukometaša: Čičkušić izrešetao mrežu Krivaje

Rukometaši tuzlanske Slobode vratili su se na pobjednički kolosijek pobijedivši večeras u Mejdanu, u okviru 22. kola Premijer lige BiH, ekipu Krivaje iz Zavidovića rezultatom 36:34  (17:17).

Šestom pobjedom u drugom dijelu sezone Tuzlaci su nastavili bitku za Evropu, sada sa 29 bodova na prvenstvenoj dok je Krivaja ostala na 26.

Borbena i utakmica s puno golova protekla je u znaku Benjamina Čičkušića koji je s 13 golova nemilice rešetao mrežu gostiju i, dakako, bio prvi igrač meča. Osam golova zabio je sa 7 metara – stopostotni učinak!

Sjajan na golu Tuzlaka bio je i Zdravko Čajić koji je zamijenio ozlijeđenog Berzada Demirovića i to vrlo dobro.

Utakmica je krenula uobičajenim tokom – pritiskom domaćina koji je stekao prednost od 9:5 u 16. minuti, ali je u 21. bilo 11:11. Žilavi su Zavidovićani.

U nastavku Sloboda je brzo došla do osjetnije prendnosti, najvećoj u 39. minuti kada je Čičkušić zabio za 29:22.

Sve poslije bila je klasika. Dvije od prije dva dana odigranih utakmica umorne ekipe, odradile su posao pošteno do kraja. Gosti su uspjeli ublažiti poraz koji je, s obzirom na prikazano, i realno stanje stvari, bio – neminovan! Trinaesti trijumf nekadašnjih “solara”!

Strijelci za Slobodu: Čičkušić 13 (8), Buljina i Pavlak po 5, Suhonjić i Bečić po 4, Mehinagić 2, te Vujović i Barjaktarović po 1 gol.

Za Krivaju su najčešće pogađali Abdurahmanović 8, te Previšić i Velić po 7 golova. (as – Foto: Darko Zabuš)