Pripreme OKK Slobode: Gašić najavio naporan rad, cilj je Druga ABA liga (Video)

Trinaest igrača OKK Slobode pojavilo se na „prozivci“ koju je jutros u tuzlanskom Mejdanu izvršio trener Velimir Gašić, nakon čega je održan prvi trening u sklopu priprema za narednu sezonu.

Među njima pojavila su se i pojačanja, centri Ljubomir Čampara koji je prošle sezone igrao za sarajevsku Bosnu Royal i Nikola Silađi koji dolazi iz Slavije (Košice, Slovačka). Treću prinovu, Milana Lužajića iz trebinjskog Leotara, Gašić očekuje večeras.

Nedostajali su Almir Hasandić, Nedžad Muratović i Haris Dedajić koji imaju reprezentativnih obaveza i naknadno će se priključiti ekipi.

Nije bilo ni Mirze Hrnčića za koga Gašić kaže da je po završetku prošle sezone najavio kraj karijere i ulazak u trenerske vode, ali se u međuvremenu predomislio. Hoće li nastaviti u Slobodi ili nekom drugom klubu znat će se nakon što Hrnčić sasluša ideje i planove klupske uprave.

Gašić je naglasio će s prvim timom trenirati i nekolicina kadeta što je nastavak prakse uključivnja što većeg broja mladih igrača iz klupske škole košarke.

– Prošle sezone imali smo jedan od najmlađih sastava u regionu, a možda i šire i to je naša orijentacija i ubuduće. Izvjesno je da ćemo i u novoj sezoni imati vrlo mlad tim, ali koji će pokušati napraviti iskorak u odnosu na prošlu godinu kada smo igrali polufinale doigravanja za prvaka – izjavio je Gašić za Fenu.

Podsjetio je da je primarni cilj tima Druga ABA liga, te da će se narednih mjesec dana pakleno raditi, u Mejdanu i na stadionu Tušanj, kako bi ekipa bila spremna do 15. septembra kada je na rasporedu prvi kvalifikacioni turnir za Drugu ABA ligu.

(TL – Foto: Miro Petrović)