RSD Sloboda: Prijem za Zurapovića, uručeni pokloni za Tokio

RSD Sloboda na čelu sa predsjednikom Aidom Berbićem i generalnim sekretarom Jasenkom Elezovićem, upriličio je prijem za Ademira Zurapovića  za najboljeg bh. sudiju Ademira Zurapovića koji će biti arbitar na Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Ovo je prilika da se zahvalimo i odamo priznanje Zuporaviću, koji nastavlja kontinuitet ljudi iz Tuzle na Olimpijskim igrama. Drago nam je što naš Tuzlak koji je jedan od najboljih FIBA sudija ići na Olimpijske igre. RSD Sloboda i grad Tuzla daju podršku za sve što je do sada uradio. Mi će određenim prigodnim darovima omogućiti Zurapoviću da ugodnije provede vrijeme u Tokiju, i promoviše Tuzlu i RSD Sloboda” izjavio je Berbić.

“Zahvalio bih Aidu Berbiću i RSD Sloboda na pozivu, meni je izuzetna čast što sam ovdje. Malo sam i uzbuđen u ovim prostorijama znamo svi kakvu historija ima Sloboda. Stvara mi obavezu da nam Olimpijskim igrama predstavljam što bolje svoju državu, svoj grad i KS BiH. U ovom bližem periodu iza mene najveća čast što sam sudio finale kvalifikacijskog turnira za Olimpijade u Splitu. Moj lični uspjeh je bio finale Interkontinentalnog kupa koje se igrao u Buenos Airesu. Potom nominacija za Final-eight FIBA Lige šampiona. Ovo je samo podstrek da se i dalje nastavi raditi i dase prave što bolji raditi. Želim znanje prenijeti drugim kolegama i kolegicama. Hvala na pozivu i lijepim riječima”, izjavio je Zurapović.

Jako dobro poznajem Zurapovića i kroz sport pored trenera učili smo i od njega. Svaki put kada gledam na utakmicama isti je to naš Zurapović, koji je nama nekada sudio u našim ligama. Ovo je uspjeh grada i države, i svi smo ponosni, Zurapović je jedan od najboljih ambasadora Bosne i Hercegovine.

Predsjednik RSD Sloboda Aid Berbić i generalni sekretar Elezović uručili su prigodne poklone za najboljeg bh. arbitra pred put u na Olimpijske igre u Tokio.