Sloboda na Tušnju pokazala da je ravnopravan protivnik

Fudbalski klub „Sloboda” poražen je u utakmici protiv Hrvatskog športskog kluba „Zrinjski” rezultatom 2:0.

U okviru 29. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrana je utakmica između FK Sloboda i HŠK Zrinjski, na Gradskom stadionu Tušanj.

Crveno-crni su u prvom poluvremenu bili nešto dominantniji na terenu, a odličnu gol priliku imao je Ramić u 37. minutu, no lopta prolazi pored gola.

U drugom poluvremenu ekipa Zrinjskog je ostvarila dva pogotka iako je posjed lopte bio na strani Slobode. Prvi gol postigao je Matej Šakota u 65. minutu. U 88. minutu, Tarik Kapetanović dobija drugi žuti karton i napušta igri, a ekipi Zrinjskog dosuđen je penal. Izvođač penala bio je Slobodan Jakovljević koji povećava prednost Zrinjskog na 2:0.

Trener Slobode, Amir Spahić, izvršio je četiri izmjene u svojoj ekipi. U igru su ušli Saša Maksimović, Eldar Mehmedović, Said Husejinović i Nedim Hadžić umjesto Alena Kurtalića, Mladena Veselinovića, Muharema Ćivića i Fedora Predragovića.

Žute kartone na utakmici dobili su: Alen Kurtalić (17. minut), Muharem Ćivić i Fedor Predragović (53. minut) i Tarik Kapetanović (57. i 88. minut).

Sloboda je nakon ove utakmica ostala na osmom mjestu sa 29 bodova.

Sastav FK Sloboda: Bukvić, Devedžić, Ćivić (C), Ramić, Beganović, Kurtalić, Osmić, Predragović, Kapetanović, Veselinović, Karišik.

Sastav HŠK Zrinjski: Bojo, Gulišija, Jakovljević (C), Magdić, Malekinušić, Marić, Savić, Šipovac, Soldo, Trajkovski, Zlomislić.