Tijesna pobjeda Slobode protiv Minerala

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 9. kola Premijer lige BiH u kuglanju. Ekipa Slobode je ostvarila drugu uzasropnu pobjedu savladavši rezultatom 5:3 ekipu Minerala iz Teslića.

Ove dvije ekipe su po kalendaru takmičenja trebali odmjeriti snage na kuglani u Banji Vrućici ili zamjenskoj kuglani koju je Mineral prijavio za ovu sezonu ali s obzirom na kvar na kuglani ekipe su zamijenili domaćinstva tako da je ova utakmica odigrana u Domu Kulture u Lukavcu gdje je Sloboda bila domaćin.

Kada pogledamo rezultat domaći su slavili ali ne baš lako. Jedini koji je danas bio raspoložen za igru je Mirsad Jogunčić koji je došao do cifre 581 u prvoj izmjeni i savladao Branislava Kuzmanovića koji se zadržao na 533. Pored njih su na stazi bili Samir Jogunčić i Davor Kalat. Kalat je nakon prva tri seta osigurao meč poen ali je Jogunčić izuzetno dobrom zadnjom stazom (179) uspio da prestigne čunjeve ali je poen otišao na drugu stranu.

U drugom paru su oba meč poena otišla u korist gostiju. Grbić Davor najbolji akter gostiju sa 555 je bio bolji od Nermina Kasumovića koji sudeći po za njega neprepoznatljivo lošem rezultatu (519) još uvijek nije prevazišao povredu koja ga prati u poslednjih par kola. Čakarama Ashar koji je prošlo kolo briljirao u Banjaluci nije bio na visini zadatka ali je srušio dovoljno čunjeva da svojoj ekipi donese meč poen protiv Mithata Jogunčića.

U poslednji par domaći ulaze sa zaostatkom od 3-1 i čunjem manje. Jogunčić Senad najbolji igrač domaćih loše otvara prvu stazu sa samo 112 ali u nastavku meča vraća koncentraciju i podiže nivo igre pa uspjeva dobiti sledeća tri seta protiv Vujasinovića i završava na 541. Nezirović i Kršić su podjelili set poene ali je više čunjeva oborio domaći igrač tako da ovu utakmicu uspijevaju privesti kraju rezultatom 5-3 i sa 23 čunja razlike.