Tuzlak Ervin Džinić boksuje svoj prvi profi meč: Sve spremno 34. tradicionalnu reviju “Rudarski gong 2016” (VIDEO)

U organizaciji Bokserskog kluba Sloboda u nedjelju 18. decembra u Velikoj dvorani Mejdan u Tuzle bit će održana 34. tradicionalna revija “Rudarski gong 2016”.  Direktor BK “Sloboda” Muradif Salkić je na održanoj press konferenciji kazao kako je bilo upitno hoće li se manifestacija uopšte održati zbog nedostatka finansijskih sredstava.

“Zahvaljujući prije svih našem predsjedniku kluba Nedžadu Kasumoviću i generalnom sekretaru RSD Sloboda uspjeli smo da iznađemo određena sredstva kako bi se revija održala na kojoj će publika imati priliku da gleda četiri profesionalne borbe” – kazao je Salkić.

Tuzlak Ervin Džinić nedavno je potpisao profesionalni ugovor sa profesionalnim bokserskim savezom BiH i tako dobio licencu za nastupe u profesionalnom boksu a već sutra ima svoj debitantski nastup u profi ringu. Nakon završenih priprema i rada sa trenerom B.K. Sloboda Muradifom Salkićem, Ervin je kazao kako se odlično osjeća pred nastupajući meč. “Moj protivnik dolazi iz Zenice znam da je dugo u boksu ali uz podršku publike u Mejdanu koju pozivam da dođe u što većem broju nadam se prvoj pobjedi u profesionalnom boksu” – kazao je Džinić. Pored Ervina  na “Rudarskom gongu” u profi borbi će nastupiti i mladi perspektivni bokser Enid Numanović iz Banovića koji će u ringu rukavice ukrstiti sa bokserom iz Slovenije. Organizator tradicionalne manifestacije “Rudarski gong” B.K. “Sloboda” Tuzla poziva sve zaljubljenike u boks da sutra od 13:00 sati dođu u Mejdan i uživaju u amaterskim i profi borbama. (Tuzlanski.ba)