Učesnici Memorijalnog maratona ˝Kapija 2017˝ u Tuzlu stižu u 12:45

Jučer ujutro je sa mosta u Orašju startao Memorijalni maraton “Kapija 2017” koji već treću godinu zaredom trče maratonci iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine kako bi poslali poruke mira, tolerencije i suživota.

Tuzlarije
Trka je startala na mostu u Orašju, na samoj granici između dvije susjedne i prijateljske države. Među učesnicima maratona nalaze se maratonci iz udruženja “Zdravo trčanje”, “Glasnici istine” “Hrvatski maratonci”, Atletskog rekreativnog kluba Tuzla i Atletskog kluba “Sloboda-Tehnograd”.

Tuzlarije
Tehničku organizaciju i pripremu maratonske utrke “Kapija 2017”, uspješno organizuje Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba.

Tuzlarije
Današnja trka starta u 09:00 h iz Srebrenika gdje će maratonce ispratiti načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović sa svojim saradnicima kao i učenicima osnovnih i srednjih škola općine Srebrenik.

Tuzlarije
Dolazak u Tuzlu predviđen je u 13:00 h ispred “Kapije”, a ispred Srednje ekonomske škole u 12:45 h, dočekat će ih građani Tuzle, učenici srednjih i osnovnih škola, te studenti Univerziteta u Tuzli, koji će s njima zajedno trčati do Kapije, mjesta gdje će se odati počast stradalim žrtvama.

U ime Konzulata Republike Hrvatske u BiH, maratonce će dočekati konzul, savjetnik u GKRH Tuzla, gospodin Josip Cular, kao i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Nermin Alibašić