Uprava Slobode ogradila se od morbidne poruke upućene Amaru Osimu

Nakon skandaloznih poruka, koje su na jučerašnjoj utakmici Sloboda – Željezničar treneru gostiju, Amaru Osimu, uputili članovi navijačke skupine Fukare, danas se uprava tuzlanskog kluba javno ogradila od postupka navijača.

U saopćenju za javnost kazali da su im “navijači na dosadašnjim utakmicama redovno bili 12 igrač”, ali da su poruke s transparenta na tribini Sjever, upućene treneru Željezničara Osimu, neprihvatljive, te se od njih ograđuju.

“Smatramo da takvim parolama nije mjesto na sportskim terenima, jer su u najmanjem slučaju neprimjerene, uvredljive i za svaku osudu. Svjesni sportskih uspjeha Amara Osima i velikih dostignuća i veličine Ivice Osima, kao čovjeka, jasno se ograđujemo od nepremijerene parole na transparentu pojedinih navijača na sjevernoj tribini stadiona Tušanj. Smatramo da je FK “Željezničar” sportski prijatelj te da trener ovog kluba, ali i bilo kojeg drugog kluba, ne zaslužuje doček sa porukom kakva je sinoć viđena na stadionu Tušanj”, navode iz Slobode.

Podsjećamo, dio navijača Fukara na tribini su razvili transparent na kojem je pisalo: “Amare, isti si k’o otac, zreo si za moždani”, što je zgrozilo i navijače na drugim dijelovima stadiona Tušanj.