Vogošća zaustavila seriju pobjeda rukometaša Slobode

U derbiju 21. kola Premijer lige za rukometaše, večeras je ekipa Vogošće pobijedila tuzlansku Slobodu rezultatom 26:23 (11:12).

Time je zaustavljena serija od sedam uzastopnih pobjeda Tuzlaka, odnosno, pet u proljetnom dijelu prvenstva.

Gosti su dobro otvorili utakmicu, vodili su do 20. minute, najviše 2:5. Djelovali su dosta dobro u odbrani. Ali, potom su inicijativu prepustili Vogošćanima, počesto srljajući u napadu, s više tehničkih grešaka nego u ranijim utakmicama.

Ipak, poluvrijeme su okončali rezultatom 11:12, postigavši u samom finišu dva uzastopna gola kojima su preokrenuli nakon prvog vodstva ekipe trenera Senada Skopljaka.

U drugom poluvremenu, Tuzlaci su iskazali dosta nervoze, dijelom i zbog nekih sudijskih odluka. Uglavnom su rezultatski kaskali za domaćim rukometašima koji su sa 16:14 u 41. minuti došli na 21:17 u 51. minuti (serija golova Ombaše).

U 57. minuti Sloboda je posljednji put “zaprijetila” (23:22 – Čičkušić), ali nije ugrozila pobjedu Vogošćana koji su sada s 29 bodova na drugom mjestu, dok je Sloboda peta sa 27 bodova.

Ujedno, Vogošća je jedina ekipa u prvenstvu koja je oba puta pobijedila Slobodu.

Prvi poraz ekipe otkako je na kormilu Pero Milošević ne mora biti “bolan udarac”, osim ako se nivo igre ne vrati na prethodni, posebno kada se analizira pobjeda protiv Izviđača.

U nastavku prvenstva Sloboda ima nešto lakši raspored u odnosu na konkurente i ima dobru priliku da izbori “evropski put”. Dakako, s više ozbiljnosti i odgovornosti na parketu.

Strijelci za Vogošću: Ombaša 6, Grujić 5 (1), Memić 4 gola…

Za Slobodu su pogađali: Čičkušić 7 (2), Suhonjić, Mišetić, Pavlak i Bečić po 3, te Đukić, Bajraktarović, Buljina i Demirović po 1 gol. (tl)