Završen projekat “Škola sporta Sloboda”

Završen je projekat pod nazivom “Škola sporta Sloboda” koji je trajao tri mjeseca, a okupio je preko 120 učesnika predškolskog uzrasta u saradnji sa JU za predškolski odgoj i obrazovanje “Naše dijete” Tuzla.

Projekat, koji se realizuje već sedmu godinu za redom, je podržan od strane Grada Tuzla i Ministrstva za kulturu, sport i mlade TK. Trenažni proces je realizovan je u saradnji a Atletskim klubom “Sloboda – Tehnograd” Tuzla, Karate klubom “Sloboda” Tuzla i Klubom ritmičke sportske gimnastike “Sloboda” Tuzla.

Nosilac realizacije projekta je bilo Radničko sportsko društvo Sloboda Tuzla. Trenažni proces je sprovođen tri puta sedmično uz superviziju Kade Delić Selimović, Svitlane Tinjić i Muhameda Husanovića, a u realizaciji trenažnog plana i programa su učestvovali i ostali treneri naših klubova.

Cilj projekta je u potpunosti ostvaren a to je stvaranje osnovnih sportskih navika kod djece predškolskog uzrasta, unaprijeđenje fizčke kondicije i posture tijela kroz preventivne vježbe kao i ovladavanje osnovnim sportskim tehnikama karatea, atletike i sportske gimnastike.

Nakon završetka projekta učesnicima su dodijeljene majice u slobodinim bojama kao I učesnike diplome.

Cijeli projekt je bio besplatan za polaznike.
Za sve dodatne infiormacije o uključenju djece u Slobodine sportske klubove i možete se obratiti na mail rsdsloboda@gmail.com