Zlatan Nalić nakon preuzimanja Slobode: Čast mi je biti u ovom klubu, ostvario sam svoj san (video)

Tuzlanski klub Sloboda od danas zvanično ima novog šefa stručnog štaba, a riječ je o Zlatanu Naliću koji je predstavljen na konferenciji za medije. On je kormilo kluba preuzeo nakon smjene Milenka Bošnjakovića koji je obnašao funkciju stratega “Crveno-crnih”. 

U prvom susretu s medijima Nalić je rekao da mu je velika čast što je došao na čelu Slobode, kao i da mu se na ovakav način ispunio veliki san. Radikalne promjene, naveo je on, trenutno nisu poželjne, jer je ekipa već postavljena. Nalić je igračku karijeru započeo na Tušnju, nastavio u Srbiji, Grčkoj i Švedskoj. U trenerskoj karijeri samostalno je vodio ekipu Prespa Birliku, člana četvrte švedske lige, a bio je član tima U21 reprezentacije Švedske koja je osvojila naslov prvaka Evrope. Kazao je i da trenutni sastav Premijer lige BiH poznaje u određenoj mjeri, ali da ima odličan uvid u igrački kadar Slobode što je veoma bitno.

“Sve sam utakmice dosad pregledao, analizirao i stavio na papir. Fudbal se ne trenira po željama već mogućnostima te ću se prilikom rada u ekipi i voditi tim”, rekao je Nalić te dodao da mu je želja da postojeći stručni štab ostane u cijelosti. “Cilj nam je da budemo dobar prvoligaš ove sezone. Trebat će nam vremena da napravimo pomake u kvalitetu i nešto što je vidljivo na terenu. Nakon mjesec, dva vidjet ćemo šta je ono što nam treba. Nije me strah niti sa jednim klubom započeti misiju Evrope, a ako se desi da Sloboda ima te ambicije ići ćemo u tom cilju”, rekao je Nalić.

Nalić je sa Slobodom potpisao ugovor do kraja ove sezone, a predsjednik kluba Senad Mujkanović na današnjoj konferenciji za novinare je rekao da će novi šef stručnog štaba sam izabrati pomoćnike iz postojećeg kadra nas Tušnju.

“Odluka o odabiru Nalića nije od jučer, jer se on spominjao nekoliko puta, kada smo birali prethodne trenere navodilo se njegovo ime”, rekao je Mujkanović. Prilikom današnjeg predstavljanja novog novog šefa stručnog štaba izražena je nada da Nalić Slobodi donese željene rezultate.