AK ˝Sloboda-Tehnograd˝ osvojila titulu seniorskog viceprvaka BiH za 2019. godinu

Jučer je u Sarajevu na atletskom poligonu stadiona “Koševo” održan Ekipno prvenstvo BiH u atletici za senior/ke, na kome su atletičari AK “Sloboda-Tehnograd” osvojili titulu viceprvaka BiH u seniorskoj konkurenciji. 

Na Ekipnom prvenstvu BiH nastupile su ekipe: AK “Zenica, AK “Sarajevo, AK “Borac”, AK Banja Luka” AK “Novi Grad”, AK “Bosna” i AK “Sloboda-Tehnograd”. Titulu prvaka BiH za 2019 godinu, osvojli su atletičari AK “Zenica” sa ukupno 70 bodova, dok je drugoplasirana ekipa AK “Sloboda-osvojila” II mjesto sa 58 osvojenih bodova, dok e trećeplasirana ekipa bila AK “Novi Grad” sa 52 osvojena boda. Za ekipu AK “Sloboda Tehnograd” nastupili su: Rusmir Malkočević, Mahir Kurtalić, Hajrudin Vejzović, Egon Savić, Aleksandar Dalić, Nermin Alibašić, Jasmin Gavranović, Mirza Kasumović. 

U pojedinačnom disciplinama takmičari AK “Sloboda-Tehnograd” osvojili su 4 prva mjesta i to Hajrudin Vejzović u trci na 100 m, Mahir Kurtalić u trci na 110 m prepone, štafeta 4×100 m (Mahir Hajrudin Vejzović, Egon Savić, Rusmir Malkočević i Mahir Kurtalić), Aleksandar Dalić u trci na 3000m stipl.

Od ukupno 13 disciplina takmičari AK “Sloboda-Tehnograd” i AK “Zenica” su osvojili ukupno 9 prvih mjesta, ali prednost AK “Zenica” dobijena je u bacačkim disciplinama gdje su Zeničani osvojili 20 bodova od mogućih 21, dok su takmičari AK “Sloboda-Tehnograd” osvojili 4 boda. Nažalost, to se godinama ponavlja zbog nemogućnosti sprovođenja trenažnog procesa na stadionu Tušanj u bacačkim disiplinama. Bez obzira na sve iskrene čestitke našim takmičarima. 

Već narednog vikenda prema Kalendaru takmičenja ASBiH u Sarajevu će se održati Pojedinačno prvenstvo BiH za juniore-ke. 

Direktorica: 
Doc. dr. Kada Delić-Selimović