Galerija

Početna stranica » Galerija » Odbojkašice Slobode osvajačice kupa FBiH

Odbojkašice Slobode osvajačice kupa FBiH

Osvajanjem Kupa Federacije BiH odbojkašice tuzlanske Slobode ostvarile su najveći uspjeh u kratkoj istoriji postojanja. Klub je osnovan 2009. godine, a već iduće godine plasirale su se u Premijer ligu BiH gdje se i sada takmiče. Osvojile su dva trofeja Kupa Federacije BiH, te tri puta izborile završnicu Kupa BiH.
odbojkasice 2.jpg
Početna stranica » Galerija » Fitnes dan 2016

Fitnes dan 2016

Brojne aktivnosti sportsko-rekreativne manifestacije Pokret za radost – Fitnes dan, uspostavljene saradnjom Grada Tuzle, Radničkog sportskog društva ”Sloboda” i Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, i ove godine su okupile su više od 2.000 učesnika.
fitnes dan 15.jpg
Početna stranica » Galerija » RSD Sloboda, Defile sportista, april 2016

RSD Sloboda, Defile sportista, april 2016

Pred početak utakmice 27. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK “Sloboda” Tuzla i FK ” Drina” Zvornik publici su se na Gradskom stadionu “Tušanj”predstavili svi klubovi Radničkog Sportskog Društva “Sloboda” Tuzla.
RSD Sloboda defile 2016 15.jpg
Početna stranica » Galerija » RSD Sloboda, Jubilej 96 godina

RSD Sloboda, Jubilej 96 godina

U Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla održana je proslava 96 godina rada i postojanja Radničkog sportskog društva „Sloboda“ Tuzla. Bilo je prisutno preko 200 zvanica sportista, trenera, sportskih radnika iz Slobodinih sportskih klubova, „starih“ proslavljenih tuzlanskih sportskih zvijezda -sportskih radnika, mladih i talentovanih sportista, priznatih osoba iz javnog života grada Tuzla, predstavnika privrednih subjekata koji podržavaju razvoj sporta u gradu Tuzla kao i predstavnici medija.
RSD Sloboda Jubilej 96 godina 4.JPG
Početna stranica » Galerija » RSD Sloboda, Ekološka akcija, avgust 2015

RSD Sloboda, Ekološka akcija, avgust 2015

Radničko sportsko društvo „Sloboda“ Tuzla zajedno sa udruženim sportkskim klubovima „Sloboda“ u saradnji sa JKP „Komunalac“ Tuzla je izvelo ekološko - društveno odgovornu akciju čišćenja šetališta Slavinovići. RSD „Sloboda“ Tuzla zajedno sa udruženim sportskim klubovima je najmasovniji sportski kolektiv i nosilac razvoja sporta na području grada Tuzla, a ovom akcijom čišćenja želimo potaknuti i ukazati na značaj razvoja i unapređenja ekološke svijeti nasih članova a samim tim i građana grada Tuzla. U akciji čišćenja je učestovalo preko pedeset članova/sportista različite uzrasne dobi iz četrnaest sportskih klubova i muzičke sekcije koliko broji članica Radničko sportsko društvo „Sloboda“ Tuzla.
RSD Sloboda ekološka akcija 12.JPG
Početna stranica » Galerija » RSD Sloboda, Jubilej 95 godina

RSD Sloboda, Jubilej 95 godina

2014. godine navršava se 95 godina uspješnog rada i postojanja Radničkog sportskog društva „SLOBODA“ Tuzla, ovim jubilejom se može pohvaliti vrlo mali broj sportskih kolektiva i klubova na ovdašnjim prostorima a i šire. Društvo je iznjedrilo na hiljade uspješnih sportista, trenera i sportskih radnika. Ostvareni su zavidni sportski rezultati članica, koje su izrasle u uzorne sportske kolektive.
RSD Sloboda Jubilej 95 godina 3.jpg