˝19. Challenge FIG Tournament˝ u Ljubljani Gimnastičarke KRSG ˝Sloboda˝ osvojile 5 medalja

Proteklog vikenda, 11. i 12.11.2017. godine, gimnastičarke Kluba ritmičko-sportske gimnastike “Sloboda” učestvovale su na međunarodnom turniru ritmičke gimnastike “19. Challenge FIG Tournament” u Ljubljani i osvojile 5 medalja: 1 zlatnu, 1 srebrenu i 3 bronzane.


Tuzlarije
Elena Lončar – zlatna medalja
Na turniru su učestvovale 253 gimnastičarke iz 16 zemalja, a to su Izrael, Estonija, San Marino, Francuska, Hrvatska, Italija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska, Češka, Njemačka, Engleska, Turska i Bosna i Hercegovina.
Tuzlarije
Nejla Muradbegovic i Belma Mesic sa osvojenim medaljama
Poslije učešća na turnirima u Rumuniji, Bugarskoj i Italiji, gimnastičarke Slobode su u izuzetno jakoj konkurenciji nastavile kontinuitet dobrih nastupa i osvajanja medalja.
– Poslije osvajanja zlatne medalje u Sofiji, ovo je moja druga uzastopna osvojena zlatna medalja. U svojoj kategoriji imala sam veoma jaku konkurenciju gdje je bilo 25 odličnih gimnastičarki, presretna sam osvajanjem medalje i hvala mojoj trenerici Svitlani Tinjić – rekla je gimnastičarka Elena Lončar.
Tuzlarije
Elena Lončar, Zuhra Tufekčić i Sara Muradbegović sa osvojenime medaljama
Medalje su osvojile:
Elena Lončar – zlatna medalja
Nejla Muradbegović – srebrena medalja
Belma Mešić – bronzana medalja
Zuhra Tufekčić – bronzana medalja
Sara Muradbegović – bronzana medalja
Tuzlarije
Gimnastičarke Slobode sa trenericama, s lijeva na desno sjede: Zuhra Tufekčić, Esma Huskanović, Sara Muradbegović, Amna Selimović i trenerica Svitlana Tinjić. S lijeva na desno stoje: trenerica Vanessa Tinjić, Elena Lončar, Belma Mešić, Amila Bećirović i Nejla Muradbegović
Za Slobodu su još nastupile Amna Selimović, Amila Bećirović i Esma Huskanović.

Sljedeći nastup gimnastičarke Slobode imaju u mjesecu decembru na “Christmas Cup 2017” u Zagrebu.