Djevojke na korak od Premijer lige BiH

U 21. kolu Prve ženske lige FBiH, naše djevojke ostvarile su novu pobjedu. Na pomoćnom terenu stadiona Tušanj, savladale su ŽNK Mladost 24:0, a zbog nedovoljnog broja gostujućih igračica na terenu, susret je registrovan 3:0 u korist našeg tima.

Samo odigravanje susreta bilo je upitno. Gostujuća ekipa u Tuzlu je stigla sa samo 7 igračica, no uprkos brojnim problemima odlučile su izaći na teren i odigrati utakmicu. Naše djevojke su postigle čak 24 pogotka. Tutnjić je postigla 6, Topalović 5, a Aljić 4 pogotka. Milkunić je tri puta tresla protivničku mrežu, dok su se u listu strijelaca još upisale Mešić, Petrović, Hasanović, Ahmić, Zolotić i Bilalić.

Zbog povrede gostujuće igračice susret je prekinut u 63. minuti zbog nedovoljnog broja fudbalerki Mladosti na terenu. Zahvaljujemo se ekipi Mladosti na dolasku i odigravanju utakmice uprkos nedostatku brojnih fudbalerki. Žao nam je što nisu na Tušanj došli kompletni jer bi sigurno svi prisutni uživali u sjajnoj fudbalskoj predstavi oba tima.

Naše djevojke novom pobjedom ostale su na prvom mjestu Prve lige FBiH. Do kraja prvenstva ostalo je još posljednje kolo kada crveno-crne gostuju u Posušju drugoplasiranom Interu. Djevojke koje sa klupe predvode Armin Mujezinović i Alen Kapidžić imaju bod više u odnosu na Inter i u odlučujućoj utakmici za ulazak u najviši rang ženskog bh. fudbala biće im dovoljan i remi.

Naše cure su ubjedljivo postigle najviše, a primile najmanje pogodaka u prvenstvu. Jedina su neporažena ekipa u ligi, a vjerujemo da će tako ostati i nakon posljednjeg kola u Posušju i da će na kraju zasluženo slaviti ulazak u Premijer ligu BiH.