Kuglaši Slobode loše otvorili drugi dio sezone

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 13. kola Premijer lige BiH u kuglanju. Kuglaši Slobode, nakon što su utakmicu prethodnog kola odgodili zbog kvara na kuglani, prvu utakmicu u nastavku Premijer lige BiH su odigrali u Međugorju protiv Zinjskog iz Mostara.

Na ovu takmicu Sloboda je otputovala bez 4 standardna prvotimca koji su zbog povreda i poslovno-privatnih obaveza bili odsutni. Teško je bilo očekivati da će Sloboda nadoknaditi ove izostanke, a pogotovo uzimajući u obzir da ekipa Zrinjskog u posljednje vrijeme postiže odlične rezultate.

Tako je bilo i u subotu kada je odmah na otvaranju utakmice u prvom bloku igač Zrinjskog Andrija Bevanda oborio rekord kuglane za 642 oborena čunja. Utakmica je završena rezultatom 7:1 za ekipu Zrinjskog a jedini bod za Slobodu je osvojio Nermin Kasumović za 577 oborenih čunjeva.

U ostalim mečevima favoriti Rudar Kakanj, Rudar Prijedor, Mineral su zabilježili sigurne pobjede, dok je utkmica u Gradišci između Kozare i Ade završena nerješenim rezultatom. Posebno se istakla ekipa Rudara iz Prijedora koja je u ovom kolu gostovala u Brčkom kod Zrinski Ljubače-Bistarac i pored ostvarene pobjede odigrala najbolji rezultat u istoriji Premijer lige sa 3751 oborenim čunjem, a posebno su se istakli Marko Trklja i Đorđe Paštar sa po 653 oborena čunja.

Kuglaše Slobode naredni vikend očekuje dupli program prvo u subotu zaostala utakmica sa Mostarom, a u nedelju redovno kolo sa Mineralom iz Teslića.

Tuzlarije