Kuglaši Slobode nastupili na 10. Junaković Kupu

Ekipa Kuglaškog kluba Sloboda Tuzla je proteklog vikenda u sklopu priprema za nastupajuću sezonu, učestvovala na međunarodnom turniru u Apatinu – X. Junaković Kup.

Pored domaćina kuglaškog kluba Apatina i KK Sloboda ućešće su uzele i ekipe: KK Beograd – Beograd, KK Kljajičevo – Kljajičevo, KK Osijek – Osijek i KK Zaprešić – Zaprešić.

Ove godine turnir je bio mnogo jači nego prethodnih sezona jer ekipe Zaprešića i Beograda se nalaze u samom vrhu evropskog kuglanja a ovaj turnir su iskoristili kao priipremu za najjače evropsko takmičenje koje će se održati na kuglani u Apatinu početkom oktobra.

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe:
Grupa A: Beograd, Osijek Apatin,
Grupa B: Zaprešić, Kljajičevo, Sloboda

U petak i subotu su odigrane utakmice po grupama

U grupi B ekipa Zaprešića je očekivano dobila obje utakmice i zauzela prvo mjesto. Prvu utakmiocu su bili bolji od ekipe Kljajičeva rezultatom 7:1 a drugu protiv Slobode rezultatom 6:2. U borbi za drugo mjesto u grupi i prolazak dalje ekipa Kljajičeva je bila bolja od Slobode rezultatom 6:2.

Najbolji u ekipi Slobode na ovom turniru su bili Senad Jogunčić 636 i 604, Nermin Kasumović 609, Edin Herenda 596, Samir Jogunčić 590 i 588.

U grupi A ekipa Beograda je zauzela prvo mjesto sa dvije pobjede, dok je Osijek pobjedom nad ekipom Apatina osvojio drugo mjesto i prolazak dalje.

U nedjelju su na rasporedu bile utakmice za prvo i treće mjesto.

U utakmici za treće mjesto sastali su se Osijek i Kljajičevo. Ekipa Osijeka je pobijedila i zauzela 3 mjesto.

Utakmicu za prvo mjesto su igrali Zaprešić i Beograd. Svi ljubitelji kuglanja su sa nestrpljenjem očekivali ovaj duel jer je i prije početka turnira bilo jasno da su ovo dvije najjače ekipe. U utakmici punoj preokreta i dobre igre više znanja i smirenosti je imala ekipa Zaprešića koja je i pored početnog gubitka od 2:0 na kraju slavila rezultatom 5:3 najviše zahvaljujući ponajboljem igraču današnjice Alenu Kujundžiću koji je sa rezultatom od 690 osvojio meč poen i nadoknadio zaostatk čunjeva koji je imala ekipa Zaprešića.

Konačan poredak:

1. Mjesto – KK Zaprešić
2. Mjesto – KK Beograd
3. Mjesto – KK Osijek
4. Mjesto – KK Kljajičevo
5. Mjesto – KK Sloboda, KK Apatin,

Naredni vikend ekipa Slobode učestvuje na turniru koji organizuje Crvena Zvezda povodom obilježavanja 70. godina postojanja kuglaškog kluba.