Najava 4. Turnira Međunarodne škole Tuzla i Tuzlanskog šahovskog kluba “Sloboda“ u šahu za učenike od 1-9 razreda osnovnih škola Tuzlanskog kantona

Poslije uspješno završenog projekta Kadetske lige TK-a za 2019. godinu i osvajanja prvog mjesta kadeta, klub je okrenut projektima koji će omasoviti šah u najmlađim uzrastima.

U saradnji Međunarodne škole Tuzla i Tuzlanskog šahovskog kluba “Sloboda“ četvrtu godinu za redom biće organizovan turnir u šahu za dječake i djevojčice od 1 do 9 razreda. Domaćin turnira je Međunarodna škola a za tehničku organizaciju je zadužen Tuzlanski šahovski klub „Sloboda“.

Turnir će se održati 30.11.2019.godine u prostorijama Međunarodne škole Tuzla u Slavinovićima sa početkom u 11 sati i očekuje se nastup preko stotinu dječaka i djevojčica učenika osnovnih škola iz Tuzlanskog kantona.

Na prvom turniru je nastupilo 54 takmičara i takmičarke (Izvještaj sa prvog šahovskog turnira), u 2017. godini odigran je drugi turnir na kojem je nastupilo 97 učesnika dok je u 2018. godini ukupan broj učesnika 93 (Izvještaj sa drugog šahovskog turnira).

Za najuspješnije u svakom razredu u muškoj i ženskoj konkurenciji predviđene su medalje, diplome i pehari za pobjednike. Sistem takmičenja zavisi od broja učesnika po pojedinim razredima.

Od 2019. godine i četvrtog turnira je da će biti organizovan turnir za učitelje, nastavnike i profesore. Uslov je da na turniru bude najmanje 5 takmičara.Za najupješnije su predviđene medalje i diplome. Međunarodna škola je pokazala veoma dobre organizacijske sposobnosti jer turnir predstavlja najmasovnije takmičenje u šahu za djecu u Tuzlanskom kantonu.

Direktor škole Sadmir Delić sa profesorima Nedžadom Konjićem i Rusmirom Jašarevićem predstavljaju veoma uspješan tim koji čine sve da svi posjetioci, pratioci i učesnici osjećaju ugodno u prostorijama škole.

Škola je inače domaćin raznih sportskih takmičenja.  U galeriji slika pogledajte neke detalje sa našeg „trogodišnjeg druženja“.

Tuzlanski šahovski klub „Sloboda“ vrši upis novih članova u školu šaha. Svi zainteresovani se mogu javiti na mail tsksloboda@gmail.com ili u prostorije kluba na adresi Maršala Tita br.70 (bivši servis RUDI ČAJEVAC) ostaviti svoje podatke.