Prvi poraz Slobode

U okviru 9. kola prvenstva u Prvoj federalnoj ligi BiH, danas je u Goraždu istoimena ekipa pobijedila tuzlansku Slobodu rezultatom 2:0 (1:0).

Domaći su poveli u 42. minuti nakon skraćenog kornera. Odbrana Slobode je zaspala a Harambašić je u skoku sa nekoliko metara glavom poslao loptu pod gredu 1.0.

U prvom poluvremenu Sloboda je imala više loptu u svom posjedu, ali je šutirala samo jednom u okvir gola, dok su to domaći učinili 5 puta.

U nastavku susreta igrači trenera Zlatana Nalića pokušali su doći do izjednačenja, ali im to unatoč nekoliko prilika nije uspjelao.

Naprotiv, Goraždani su iz kontre u 70. minuti preko Mašića došli do drugog pogotka i, na kraju, vrijedne pobjede, nanijevši Tuzlacima prvi poraz nakon 8 uzastopnih pobjeda.

Treba reći da “crveno-crni” današnjom igrom nisu opravdali očekivanja navijača, jer su igrali prilično konfuzno i bez dobre organizacije napada. Puno su trčali, ali malo šta napravili.

Sloboda je ostala na 24 boda, Goraždani su se primakli na 17, dok Stupčanica sa 16 bodova ima utakmicu manje.

Dakle, borba za povratak u Premijer ligu biH se nanstavlja. Kraj je prilično daleko, ali treba se nadati da je današnji poraz bio tek slab dan “tuzlanske svetinje”.