Sloboda danas dočekuje Radnik

Fudbaleri tuzlanske Slobode na Tušnju će u prvom kolu Premijer lige BiH dočekati ekipu bijeljinskog Radnika. Tuzlaci su tokom pauze promijenili skoro kompletan igrački kadar, tako da je pripremni period bio izuzetno težak za cijelu ekipu.

“Mi sigurno ne možemo reći da smo fizički potpuno spremni jer smo radili pet sedmica, a imamo i igrače koji su radili tri sedmice sa nama, koji će biti starteri. Tako da sa te strane ne mogu reći da smo sto posto fizički spremni za utakmicu, ali se nadam da ćemo mi to sve dosta dobro odraditi. Pokušavamo da budemo tim, mi nemamo pojedinca koji može da riješi utakmicu.”, kazao je Mile Lazarević, šef stručnog štaba FK Sloboda.

Ekipa bijeljinskog Radnika vrlo je kvalitetna, i već duže vremena imaju stabilnu ekipu koju pojačavaju dodatno sa dva igrača. Prednost Crveno-crnih je što u ovim trenutcima poznaju ekipu Radnika bolje nego oni njih, tako da s te strane taktički, iako fizički nedovoljno spremni, mogu na Tušnju osvojiti tri boda, što je i primarni cilj.

„Pripremni period je za nas bio vrlo težak. Došlo je novih igrača, mnogi su otišli, tu smo bili da odgovorimo zahtjevima koje je šef pred nas postavio. Tražićemo pobjedu u ovom susretu. Ne bojimo se Radnika, poznajemo se međusobno, nema tu nekih tajni, tako da idemo igrati fudbal i što se nas tiče da pobijedimo.“, dodao je Amar Beganović, kapiten FK Sloboda Tuzla.

Pravo nastupa u prvoj utakmici nemaju dva igrača, francuz Martelat te Ristić, zbog problema sa radnom dozvolom.

Utakmica 1. kola Premijer lige BiH između Slobode i Radnika igra se na Gradskom stadionu Tušanj, u nedjelju 21. jula 2019. godine sa početkom u 20.30 sati.

(radiokameleon.ba)