Sutra otvaranje turnira povodom 125 godina teniskog sporta u Tuzli

Danas je u prostorijama Tenis kluba “Sloboda” organizovana press konferencija povodom velikog jubileja 125 godina teniskog sporta u Tuzli.

Tenis se u Tuzli pojavio 1898. godine kada je Austro-ugarska došla na ove prostore.

Tim povodom bit će organizovan i teniski turnir, pod nazivom “1. Tenis Fest Tuzla” koji će biti održan u periodu od 5. do 7. maja ove godine, prenosi Tuzlanski.ba.

“Dolaze nam takmičari iz cijelog regiona, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i naravno iz čitave Bosne i Hercegovine. Dolaze nam mnoge javne ličnosti, bivši sportisti, bivši fudbaleri, košarkaši, kao što su Bolić, Vedin Musić, Zlatan Muslimović, Savo Milošević,… Sve će to biti igrači koji će nastupati u svojim starosnim kategorijama.

Žao mi je što danas neće biti gospodin Slobodan Boba Živojinović, koji je ovdje bio omiljeni u vrijeme dok je igrao profesionalni tenis. To je čovjek koji je osvajao prvenstva Jugoslavije baš na ovim terenima i jedan od najboljih tenisera na ovim prostorima. Istakao je da mu je Tuzla, poslije Beograda, najdraži grad na svijetu. Ovdje se, kaže, uvijek osjećao kao domaćin i nikad mu nije bilo teško doći ovdje”, rekao je Enver Bijedić, predsjednik Tenis kluba “Sloboda”.

Bijedić također ističe da je ovo prvi turnir ove vrste i da će postati tradicionalan.

“Svake godine ćemo ga organizovati, to imaju svi veći gradovi u regionu”, rekao je, prenosi Tuzlanski.ba.

Direktor turnira Dario Miraščić pojasnio je detalje samog događaja i način na koji će mečevi biti odigrani.

“Na turniru će učestvovati preko 100 takmičara iz cijelog regiona. Otvaranje turnira je sutra u 12 sati. Kategorije u konkurenciji veterana jesu muški singlovi do 35, preko 35, preko 45, preko 55 i preko 65 godina. U subotu su na rasporedu muški parovi, gdje je zbir igrača ispod ili preko 90 godina. Također, u subotu imamo mečeve “parovi dame” i “miks parovi”. U nedjelju nam slijede polufinalni i finalni mečevi”. (tl)