Uspjeh mladih tenisera Slobode: Titula za Džinđovskog, Kunosić poražena u finalu

U Sarajevu je na teniskim terenima CSR-Općine Centar od 27.01 do 29.01.2024.godine, odigrano Zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u tenisu za juniore i juniorke  u kategoriji do 14. godina starosti. 

Na turniru su učestvovala četvrdeset i tri juniora i juniorke, te je prikazan zadovoljavaljući nivo teniske igre, kao i lijepo sportsko ponašanje kod svih učesnika.

U muškom dijelu turnira  na Zimskom prvenstvu Bosne i Hercegovine U14 u finale su se plasirali Adi Džinđovski i Mahir Butković, oba talentovana tenisera TK Slobode. Džinđovski je pokazao najbolju formu i opravdao ulogu prvog nositelja na turniru. Adi je sa 2-0 (6/1,6/4) u setovima  u finalu bio bolji od Mahira, te zasluženo osvojio prvo mjesto na Zimskom prvenstvu BiH U14 za 2024. godinu.  

Kada su u pitanju djevojčice Tea Kovačević je osvojila još jedan naslov državne prvakinje Bosne i Hercegovine u svojoj teniskoj karijeri. U finalnom meču Tea Kovačević se sastala sa mladom teniserkom Slobode Zanom Kunosić.Tea je rezultatom 2:0  pobijedila Zanu, te zasluženo ponijela titulu državne prvakinje.

Dolaskom u finale Zana Kunosić je osvojila drugo mjesto na Zimskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki U14.

Sljedeće državno Zimsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u kategoriji U16 odžati će se na istoj lokaciji, na terenima CSR u Sarajevu od 10.02. do 12.02.2024.godine