Velimir Gašić: Želimo da budemo učesnici polufinala play off-a

U okviru 9. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine za košarkaše u Mejdanu se sastaju domaća ekipa Slobode i ekipa Kaknja. Domaćem timu je potrebna pobjeda za polufinale prvenstva, dok Kakanj još uvijek nije zabilježio pobjedu i ima svih osam poraza.

Na današnjoj press konferenciji povodom subotnje utakmice sa ekipom Kaknja prisutnim novinarima se obratio trener košarkaša Slobode Velimir Gašić.

“Najgore je kada čovjek ne zna kako da se ponaša poslije važne pobjede. Mi praktično poslije velike pobjede protiv Zrinjskog, nismo znali kako da se ponašamo i stigla je kazna u Sarajevu protiv Bosne. Sa tog aspekta ja nikako ne mogu da budem zadovoljan što smo pokazali i način na koji smo igrali protiv Bosne. Moramo izvući pouke i krenuti dalje. Tokom čitave sezone suočeni smo sa problemima, jer kada nam nedostaje jedan ili dva igrača imamo velikih problema. Mi jesmo u regularnom djelu sezone bili drugi, jesmo formirali jedan mladi tim koji ima svoju perspektivu i budućnost. Mi želimo da budemo učesnici polufinala play off-a i to je za nas trenutni cilj. Igramo protiv ekipe Kaknja, koja ni po jednom aspektu ne zaslužuje da ima svih osam poraza. Ekipa koja je zadnjih nekoliko godina dolazila do finala, jedan vrlo iskusan tim, jako dobar tim i oni neće doći ovdje da sami sebe pobjede. Mi ako imamo dovoljno pameti dovoljno energije mi ćemo imati jedan kvalitetan pristup, da odlučujemo sami o sebi. Ako budemo čekali da neko drugi uradi za nas to neće biti dobro”, zaključio je Gašić.

(sportsport.ba)