Amer Ordagić stavio tačku na špekulacije: Otkrio gdje igra u novoj sezoni

Najbolji fudbaler Slobode i jedan od najboljih veznjaka u najelitnijem fudbalskom takmičenju u BiH Amer Ordagić, proteklih mjeseci, a pogotovo u posljednjim danima prelaznog roka, vezivao se za nekoliko klubova u najelitnijem bh. fudbalskom takmičenju, između ostalog Zrinjski, Željezničar i Sarajevo, ali i par inostranih klubova, čije ponude je odbio.

Organizator igre ”Crveno – crnih” i kapiten ekipe Slobode i dalje privlači pažnju kako bh. tako i inostranih klubova, ali isto tako ističe da eventualni transfer mora zadovoljiti obje strane.

“U ovom trenutku nisam zainteresovan za prelazak u klubove u BHT Premijer ligi BiH. O promjeni sredine, mogu razmišljati jedino ukoliko se pojavi kvalitetna ponuda iz inostranstva, koja će zadovoljiti i mene i Slobodu, prije svega zbog uslova koje mi klubovi iz regije i Evrope mogu ponuditi u usavršavanju mog igračkog znanja i nastavku profesionalnog angažmana,” rekao je između ostalog Amer Ordagić u razgovoru za RTV Slon i time stavio na tačku na špekulacije da bi sa početkom nove sezone u BHT Premijer ligi BiH mogao postati igrač nekog drugog kluba u našoj zemlji.

Fudbaleri Slobode u 1. kolu BHT Premijer lige BiH 22. jula gostuju u Širokom Brijegu, gdje se sastaju sa istoimenom ekipom.

“Prvenstvo počinje sljedeće sedmice i sada sam samo koncentrisan za početak sezone. I psihički i fizički pripremam se da što spremnije zakoračim u novu sezonu BHT Premijer lige BiH,” rekao nam je kapiten Slobode.

U protekloj sezoni Amer Ordagić je odigrao 29 utakmica, a iako se nije upisao u listu strijelaca, devet puta je asistirao za pogotke ekipe sa Tušnja.