Crveno-crni pobjedom završili nastup na Medulin Cupu

U susretu za 3. mjesto na ovogodišnjem Medulin Cupu, crveno-crni pobijedili su Rudar Prijedor nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Svi prisutni mogli su uživati u kvalitetnom i do kraja neizvjesnom meču. Nakon 90 minuta pogodaka nije bilo pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

U našem timu sigurni sa bijele tačke bili su Ćivić, Maksimović, Pervan i Alić, dok pogodak nisu uspjeli postići Mehmedović i Mešić. Na drugoj strani Šebez, Kovačević i Kojić bili su sigurni realizatori za tim iz Prijedora, a neprecizni su bili Bilbija, Jovanović i Marić.

Od prve minute na današnjem susretu nastupili su Erić, Osmić J., Osmanković, Šubert, Kapetanović, Varešanović, Pervan, Delić, Maksimović, Mehmedović i Komazec. 

Ovo je našim prvotimcima bio posljednji meč u Medulinu. Osim današnje pobjede, od dolaska na glavni dio priprema remizirali su sa Krupom 2:2 i Jarunom 1:1, a uvjerljivi su bili protiv Kustošije 3:0.

Crveno-crni se vraćaju u Tuzlu gdje ih očekuje završni dio priprema pred nastavak sezone. U nedjelju je na rasporedu i generalna provjera pred utakmicu 1/8 finala Kupa BiH i proljetnog dijela m:tel Premijer lige BiH.

Protivnik je NK Zvijezda Gradačac, a susret počinje u 14 sati na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu.