Fudbaleri Slobode jurišaju ka Evropi

U okviru 8. kola Lige za prvaka BiH u fudbalu, tuzlanska Sloboda sutra u 17:00 sati na stadionu Tušanj dočekuje bijeljinski Radnik, ekipu sa kojom dijeli četvrtu poziciju na tabeli. U slučaju da Sarajeva osvoji Kup, četvrto mjesto vodi u evropska takmičenja, pa se s razlogom i Sloboda i Radnik sutra nadaju pobjedi. No, prednost je ipak na strani ”Crveno – crnih”.

U stručnom štabu ”Crveno – crnih” su izrazili optimizam pred ovaj susret, pa će tako trener Vlado Jagodić u sutrašnjem susretu sa Radnikom moći računati na sve igrače, budući da nema povrijeđenih, niti kartoniranih.

Kako je istakao Jagodić, u posljednje tri utakmice, pred fudbalerima Slobode je 180 minuta na domaćem terena i od igrača koji dobiju povjerenje u sutrašnjem duelu će tražiti da ga i potvrde a samim tim i ostvare prvu domaću pobjedu u utakmicama Lige za pravaka BiH.

– Ja se nadam da je došlo vrijeme da ubilježimo i prvu pobjedu na domaćem terenu u ovom doigravanju, a pogotovo što se radi o direktnom protivniku za tu četvrtu poziciju za koju smo mi rekli da smo jako zainteresovani maksimalno. Želimo da završimo kao četvrtoplasiorani bez obzira da li će to donijeti Evropu ili ne, istakao je Vlado Jagodić – šef stručnog štaba FK Sloboda.

Jagodić je podsjetio da su fudbaleri Slobode na domaćem terenu, igrali sa tri prvoplasirane ekipe, odnosno Zrinjskim, Željezničarom i Sarajevom i da nije nezadovoljan, pogotovo što su utakmicu na Koševu igrali sa osam igrača ispod 21. godine.

– Mi na terenu zaista moramo, protiv Radnika i u narednom kolu protiv Krupe sa kojom igramo za sedam dana, pokazati da smo se s pravom opredijelili za ovu grupu mladih igrača, smatra on.

No, svakako, da ne treba zaboraviti ni standardne prvotimce, kapitena Amera Ordagića, Samira Efendića, Harisa Mehmedagića, Ibrahima Škahića i ostale. Ismar Hairlahović je u ime svojih saigrača, istakao da se nada pobjedi.

– Mislim da je atmosfera u ekipi jako dobra. Svjesni smo u kojoj poziciji se nalazimo. Odlučujemo sami o sebi. Imamo jasan cilj i želimo biti četvrti. Spremni smo i dat ćemo sve od sebe da sutra pobijedimo, naveo je Ismar Hairlahović – fudbaler Slobode

Šef stručnog štaba FK Sloboda Vlado Jagodić i fudbaler Ismar Hairlahović pozvali su navijače da u što većem broju, sutra dođu u tuzlanski hram fudbala i podrže svoj tim u borbi do pobjede.

D.D.

(tuzlarije.net)