Fudbaleri Slobode otputovali u Kupres, s kim igraju “generalku”?

Jutros su fudbaleri FK Sloboda s puno uzbuđenja krenuli na pripreme na idilični Kupres.

Ekipa će boraviti šest dana na pripremama, a u sklopu tog perioda planirana je i prijateljska utakmica protiv ekipe Troglava u Livnu. S obzirom na dosadašnje pripremne utakmice i rad ekipe, stručni štab pod vodstvom trenera Zlatana Nalića izrazito je optimističan pred nadolazeću sezonu.

Nakon intenzivnih priprema u prethodnom periodu, FK Sloboda je odigrala tri pripremne utakmice. Ekipa je ostvarila pobjedu protiv ekipe Rahića (2:1), dok su susreti s ekipama Bratstva i Budućnosti završeni neriješenim rezultatom (oba 0:0). Tuzlaci su na turniru u Klokotnici pobijedili Bratstvo nakon izvođenja “penala”.

Ovo pokazuje da se fudbaleri Slobode nalaze u dobroj formi te su spremni suočiti se sa svim izazovima koji ih očekuju u nadolazećoj sezoni Prve lige Federacije BiH, navodi se na službenoj stranici kluba.

Trener Nalić ističe:

Igrači su iznijeli dosadašnji dio priprema s velikim entuzijazmom i predanošću. Uvjereni smo da će šestodnevni boravak na Kupresu dodatno podići našu igru i uigranost. Imamo odličan tim, sjajnu atmosferu u svlačionici i veliku podršku stručnog štaba, što je ključ za uspješnu sezonu.”

Stručni štab koji prati i usmjerava napredak igrača čine iskusni: Mirsad Dedić, Eldin Čengić, Darko Mitrović i Adnan Šubić, dva fizioterapeuta Emir Suljević i Amel Begić i ekonom Edib Džafić.

Sloboda će u Kupresu odigrati prippremnu utakmicu protiv Troglava iz Livna, u subotu se vraća u Tuzlu, gdje će u nedjelju odigrati “generalku” protiv Rudara iz Prijedora.

Na put prema Kupresu otišlo je 25 igrača: Azir Muminović, Faruk Dalipagić, Muhamed Smajić, Eldin Hasanbegović, Nermin Mujkić, Srdjan Vulić, Tarik Kapetanović, Vuk Vukičević, Muharem Čivić, Harun Hadžibeganović, Jovan Novak, Alen Kurtalić, Haris Hasanović, Dino Kalesić, Ajdin Beganović, Anes Vazd, Kenan Delić, Ardonis Mućaj, Said Husejinović, Ajdin Mujić, Sanjin Lelić, Haris Dilaver, Kenan Dervišagić, Ajdin Kovačević i Osman Sejrani.

Fudbaleri, stručni štab i Uprava Fudbalskog kluba “Sloboda vjeruju da će ovo intenzivno razdoblje na Kupresu dodatno učvrstiti timsku sinergiju i doprinijeti sjajnoj atmosferi u klubu. (FK Sloboda)