Gimnastičarke KRG Sloboda osvojile 14 medalja

Proteklog vikenda (03.-04.05.2023.) gimnastičarke Kluba ritmičke gimnastike “Sloboda” osvojile su 14 medalja na međunarodom turniru u ritmičkoj gimnastici pod nazivom „THE QUEEN OF AIDA“ koji je održan u Bugarskoj u gradu Haskovo.

Na turniru je učestvovalo 290 takmičarki koje su se takmičile u individualnom programu. Iz Kluba ritmičke gimnastike Sloboda nastupilo je 7 gimnastičarki i u veoma jakoj konkurenciji osvojili su 14 medalja od kojih je 3 zlatne, 6 srebrenih i 5 bronzanih.

Medalje su osvojile:
Sara Muradbegović – 1 zlatna, 2 srebrene
Džejla Hujdurović – 1 zlatna, 2 srebreneIman Uščuplić – 1 zlatna, 1 srebrena, 1 bronzana
Belma Mešić – 1 srebrena
Nejla Muradbegović – 2 bronzane
Elena Lončar – 1 bronzana
Latifa Džindo – 1 bronzana

U narednom periodu dvije članice KRSG Sloboda seniorka Amila Bećirović i juniorka Esma Huskanović u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine će se takmičiti na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici.

Amila Bećirović na Evropskom prvenstvu u Baku koje se održalo u 17. -21. maja imala je jako dobar nastup i ostvarila je plasman na Svjetsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici koje će se održati od 22.-27. augusta u Valenciji (Španija).

A juniorka Esma Huskanović će predstavljati našu zemlju na Juniorskom svjetskom prvenstvu koje će se održati 05.-10. jula u Cluj-Napoca (Rumunija).

– Ostvariti ovako dobar rezultat u zemlji evropskih prvaka u ritmičkoj gimnastici je za nas veliki uspjeh. Čestitam svojim takmičarkama na trudu i zalaganju tokom ove pola godine a naročito za ovaj uspjeh u Bugarskoj. Također čestitam našim takmičarkama Esmi Huskanović i Amili Bećirović koje su se izborile za plasman na juniorsko i seniorsko svjetsko prvenstvo” rekla je trenerica Svitlana Tinjić.