In memoriam Sakib Mujezinović

Nakon kraće bolesti zauvijek nas je napustio dugodišnji predsjednik i voditelj Tamburaškog orkestra RSD Sloboda Sakib Mujezinović.

Tamburaški orkestar je najstarija organizacija Društva, koja je u svom stogodošem postojanju ostvarila brojne muzičke uspjehe, jedan od najznačajnijih uspjeha ostvaren je na prestižnom Međunarodnom Festivalu Tamburaške muzike u Osijeku gdje je sekcija osvojila dvije srebrne i pet zlatnih medalja što je svrstava među najbolje orkestre u regionu.

Predsjednik Muzičke sekcije RSD Sloboda Tuzla, Sakib Mujezinović je uvikek naglašavao da uz takmičarske uspjehe, Muzička sekcija odnosno Tamburaški orkestar kontinuirano njeguje i u fokusu svojih aktivnosti ističe vaspitno-obrazovni rad sa mladima, ispunjavajući time značajnu društvenu funkciju u razvijanju opštih društvenih vrijednosti kod mladih ljudi.

Sakib Mujezinović je dao veliki i nemjerljiv doprinos u ostvarenju vrhunskih rezultata rada sekcije, edukacije mladih kadrova i održavanju kontinuiteta postojanja Tamburaškog orkestra RSD Sloboda Tuzla.

RSD Sloboda izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima preminulog Sakiba Mujezinovića.