Inspekcijski nadzor povodom odigravanja utakmice Bosna i Hercegovina – Francuska 29.06.2018. godine

Dana 26.04.2018.godine u SKPC Mejdan Tuzla izvršen je inspekcijski nadzor objekta od strane delegacije FIBA-e i Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, a povodom odigravanja utakmice Bosna i Hercegovina – Francuska 29.06.2018. godine.

Delegacija koja je posjetila Mejdan bila je u sastavu:

  • Ljubomir Mandžić, sportski direktor FIBA-e
  • Sakis Kontos, direktor marketinga FIBE-e
  • dr. Mirsad Đonlagić, član Upravnog odbora KS BiH
  • Jadran Lasetović, generalni sekretar košarkaškog saveza Tuzlanskog kantona
  • Hariz Bilić, predstavnik KS BiH
  • Nataša Bašović, predstavnik KS BiH

Inspekcijski pregled je trajao više o 4 sata, čime su bile obuhvaćene svlačionice za sportiste, svlačionice za sudije, delegata, svlačionice za doping kontrolu, tehničke prostorije koje bi se koristile za potrebe FIBA-e. Također, inspekcijskim nadzorom se provjeravala tehnička opremljenost velike dvorane SKPC Mejdan Tuzla za potrebe odigravanja košarkaških utakmice po FIBA pravilima, iste one prema kojim se odigravaju i utakmice klvalifikacija za svjetsko prvenstvo i utakmice Euro lige.

Pregled je prošao u najboljem redu, svi traženi prostori su predočeni inspekciji kao i uvid u tok radova na svlačionicama za sportiste, koje se trenutno rekonstruišu prema najvišim standardima.

Nakon sprovedenih rekontrukcija sportskog dijela objekta Mejdan će moći zadovoljiti sve propozicije koje zahtijevaju svjetske i evropske sportske asocojacije.