Jagodić pred susret sa ekipom GOŠK-a: Nemamo pravo na loš rezultat!

Nakon dvosedmične reprezentativne pauze, ovog vikenda se nastavlja takmičenje u fudbalskoj BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine. U okviru 7. kola, Slobodi u goste na stadion Tušanj u subotu, 9. septembra dolazi ekipa GOŠK-a, a utakmica se igra u 19:30 sati. 

Iako u ne baš zavidnoj poziciji na premijerligaškoj tabeli i sa tek pet osvojenih bodova, nakon šest odigranih utakmica, bez ijedne domaće pobjede, šef stručnog štaba FK Sloboda Vlado Jagodić, ipak je bio optimističan po pitanju najave utakmice protiv ekipe GOŠK-a.

Uz uvažavanje ove ekipe, Jagodić je istakao da Sloboda u ovom susretu nema pravo na loš rezultat. Reprezentativna pauza nije iskorištena za odlazak van Tuzle, ali je period unazad dvije sedmice u potpunosti iskorišten za mikrociklus priprema i uigravanje ekipe.

– Ovo je jedna situacija u kojoj igrači zajedno sa nama iz stručnog štaba, ne trebaju ”bolovati” od nekakve atraktivne igre ali moramo napraviti dobar rezultat. Isto moram da kažem da smo imali dobre igre u većini utakmica koje smo izgubili. Vi to znate i sami, pratili ste. U Širokom Brijegu smo imali dobru igru, pa smo onda 60. minuta u Zenici imali odličnu igru, ali nismo napravili rezultat. E sada, u ovoj utakmici ne tražim igru, tražim rezultat, istakao je Vlado Jagodić – šef stručnog štaba FK Sloboda.

U Slobodi su svjesni činjenice da moraju prekinuti negativan niz rezultata na domaćem terenu, a uz požrtvovaniju i efikasniju igru uz podjednako zalaganje svih igrača, koji su ušli u konkurenciju za utakmicu sa GOŠK-om, ne treba im puno da to i postignu.

U subotnjem duelu neće nastupiti Edis Smajić i Amar Beganović zbog obaveza u juniorskoj reprezentaciji BiH, dok zbog žutih kartona neće konkurisati ni Haris Mehmedagić.

– Mi ćemo dosta rizikovati u ovoj utakmici, jer ko ne rizikuje taj i ne dobija, to je sasvim normalno. Sigurno je da ćemo morati učiniti sve, svako pojedinačno, a pogotovo ja, da budemo kolektiv koji će imati svoj cilj, a to su tri boda, dodao je Jagodić.

Miloš Kalezić, strijelac prvog gola iz susreta sa zeničkim Čelikom, nije krio optimizima, pred sutrašnji duel, svjestan i činjenice da ekipa Slobode nije u baš zavidnoj situaciji. No, kako je istakao vjeruje u ekipu i pobjedu.

– Naša pobjeda u utakmici protiv GOŠK-a bi nam pomogla da konačno izađemo iz ove situacije i započnemo seriju dobrih rezultata, a samim tim bi se vratili u gornji dio tabele, gdje nam je realno i mjesto, a zasigurno je to među prve četiri ekipe. To ćemo u budućem periodu ostvariti sigurno, kaže Kalezić.

Utakmica Sloboda – GOŠK igra se u subotu, 9. septembra u 19:30 sati na stadionu Tušanj u Tuzli.

D.D.