Obavljena prozivka: Crveno-crni počeli sa pripremama

Na Gradskom stadionu Tušanj, prvotimci našeg kluba počeli su sa pripremama za nadolazeću sezonu. Odazvalo se 27 igrača koji će se u narednom periodu pokušati nametnuti stručnom štabu.

Cilj je ekspresan povratak u Premijer ligu gdje je našem tomu objektivno i mjesto. Prisutnim se obratio i predsjednik kluba Senad Mujkanović, koji je igračima poželio dobrodošlicu i poručio im kako očekuje kvalitetan rad, borbu i zalaganje, kako na treninzima, tako i na utakmicama.

“Sloboda je Tuzlacima i navijačima svetinja. Navijači nisu zahtjevni i vole Slobodu, klub i igrače koji igraju za Slobodu. Nema foliranja. Nedsiciplinu zaboravite, mene kao predsjednika samo zanimaju bodovi. Igrate za jedan od najstarijih klubova u Bosni i Hercegovini to morate znati. Nije samo teren, bitna je i svlačionica, morate sve da poštujete”, istakao je Senad Mujkanović predsjednik UO FK Sloboda.

Trening je vodio pomoćni trener Darko Mitrović, dok bi šef stručnog štaba uskoro trebao postati Zlatan Nalića dok završi potrebnu dokumentaciju u Švedskoj.

“Na treningu se odazvalo 27 igrača. To nije konačan broj, ima dosta igrača koji su na probi. U narednih 7 dana ćemo to da isfiltriramo, da napravimo okosnicu tima. Cilj nam je što kvalitetnije raditi, dobro se pripremiti. Znamo historiju našeg kluba i cilj nam je osvojiti prvo mjesto, plasirati se u Premijer ligu BiH gdje i zaslužujemo biti”, istakao je Darko Mitrović pomoćni trener u stručnom štabu.

Prozivci su se danas odazvali: Dalipagić, Muminović, Abdulahović, Hadžibeganović, Vulić, Dakić, Baltić, Janjić, Ćivić, Aličić, Mujkić, Kalesić, Dervišagić, Ardonis Mućaj, Vazda, Salanović, Sejranić, Panjeta, Bajrić, Kapetanović, Novak, Delić, Mujić, Kovačević, Saletović, Husejinović. Prvotimci će u prvom dijelu priprema trenirati  na Tušnju, nakon čega slijedi završni dio priprema van Tuzle.